Het beursjournaal van woensdag 2 juni

Europa kende een sterke sessie. De meeste beurzen konden een nieuwe hoogste stand ooit aantikken.  De AEX eindigde de dag met een plus van 0.93% op 715.94 punten.  Wallstreet deed niet mee met dit geweld en eindigde de dag verdeeld. En nu? 

Het beursjournaal van woensdag 2 juni

Terugblik gisteren

 

Er was een 10-puntertje UP voor de AEX. De stijging stopte na opening van wallstreet. Bijna alle fondsen eindigden de dag in het groen. Maar het slot van de AEX lag wel 6 punten lager dan de top. Het is dus niet gelukt om de recordstand vast te houden.

 

 

beursjournaal

De trend van de AEX

De AEX is al 2 maanden bezig met het megafoon toppatroon. We zien sindsdien lagere bodems en hogere toppen. Gisteren kwam daar weer een nieuwe hogere top bij. Op naar de volgende lagere bodem komende maand.

De MA20 en 50 naderen elkaar weer. Na de golden cross van oktober is er nooit een draaimomentje gekomen. Op dit moment is er bijna een death cross, de MA’s kruisen elkaar na 7,8 maanden.

 

 

De trend van de DAX

De DAX heeft een identiek patroon als de AEX.  Ook hier zien we lagere bodems en hogere toppen en dus een megafoon aan het eind van de grote stijging ontstaan. Met gisteren ook hier een nieuwe hoogste stand ooit. Met een overshoot met de laatste candle die dan ook nog de vorm van een inverted hammer heeft. Wat wil een trader nog meer 😉

Vooruitblik vandaag

De futures noteren redelijk vlak. De vraag voor vandaag is of het de beurzen gaat lukken om de hoogste stand nog iets hoger te zetten of dat de start van iets groters gaat worden.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort