Het beursjournaal van dinsdag 8 juni

De DAX zette intraday een nieuwe hoogste stand ooit neer. Het slot was echter (licht) rood. De AEX kon ook niet echt overtuigen en eindigde eveneens in de min. De nadruk van deze week zal bij beleggers op donderdagmiddag liggen. Lees hieronder verder. 

Het beursjournaal van 8 juni

Terugblik gisteren

Beleggers zijn in afwachting van aanstaande donderdag. Dan komt de ECB bijeen en gaat bekend maken of, wanneer en met hoeveel het corona-opkoopprogramma (PEPP) teruggedraaid gaat worden.  De Europese Centrale Bank laat zich vooralsnog niet van de wijs brengen door de oplopende inflatie en zal het huidige monetaire beleid donderdag handhaven. Dit is de verwachting van economen in aanloop naar dit rentebesluit.

In maart voerde de centrale bank zijn obligatie-opkopen nog op om de oplopende obligatierentes te beteugelen. het tempo van de opkopen werd verhoogd van 14,5 miljard naar 18,5 miljard euro per week. De algehele verwachtingen nu zijn dat de ECB wacht met taperen tot september.

Terughoudendheid dus op de beurzen. De omzetten op het damrak waren met een handelsvolume van 1.4 miljard euro fors lager dan gemiddeld. Unibail Rodamco werd de winnaar van de dag met een plus van ruim 2.6%. Prosus was de zwakste schakel met een min van 1.8%.

Het marktbeeld van 18.00 uur

beursjournaal

 

De trend van de AEX

We zien overal toppatronen staan, maar nergens zijn deze afgerond. Zolang een trend niet klaar is, kan het verder. De AEX had een zwak slot, maar een verkoopsignaal staat er nog niet.  We zitten een beetje in dubio of er nog een nieuwe hogere top moet komen of dat het klaar is. Het slot was zwak, maar dat is geen bewijs dat het de dag erna gaat zakken. Als de AEX uit de wig zakt, wordt het onwaarschijnlijker dat er nog een hogere top gaat komen. Breekpunt omlaag is de MA200.

 

 

De trend van de DAX

Op de korte timeframes (hierboven)  zien we stijgende wiggen, op de wat grotere timeframes staan megafoontoppen. Beide beloven een grotere terugslag, maar het startschot is nog niet gegeven. Zie de megafoon van de DAX hieronder. Hogere toppen, lagere bodems,  Komende maand zal zwak zijn.

 

Op wallstreet zien we dat het nog nooit zo goed ging met de economie als nu. Als je de vorige regel niet gelooft, moet je de stijging van afgelopen jaar ook niet geloven. Maar het staat er wel. Hasta la vista. een wig van een jaar. Mooier kan bijna niet.

Dow jones

Vooruitblik vandaag

Een verdeelde start. Kopers zullen het blijven proberen. Wordt het een fail? Je moet er niet aan denken dat er een correctie start, toch?Zoals gemeld staat alles in de wachtstand voor aanstaande donderdag de ECB. Gaat Lagarde hinten op taperen? Of blijft het bij pamperen?

De bitcoin & friends gaan trouwens weer hard onderuit vandaag. Volg het hier:

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort