Het beursjournaal van donderdag 10 juni

Afgelopen sessies stonden de beurzen in de wachtstand en was de beweging zijwaarts/positief. De handelsweek begint vanmiddag pas echt als de ECB met het renteverhaaltje komt. Gaat er gehint worden op tapering?  De make or break van de week.   

Het beursjournaal van 10 juni

Terugblik gisteren

De lange rente is weer aan het zakken. Op dergelijke dagen switchen beleggers uit verzekeraars en in de tech. Dat was gisteren niet anders.  Het marktbeeld van de AEX, DAX, olie, Euro/USD Goud en zilver zie je hieronder.

 

De trend van de AEX

Het is gelukt om de AEX in de wig te houden tot het rentebesluit. Trendmatig is er dus nog niets veranderd. Zolang de AEX in deze wig zit kan het hoger, zakt de index uit de wig dan is er een eerste verkoopsignaal, De vraag voor nu is of er eerst nog een beweging richting de bovenkant van de wig komt, of dat het (zo goed als) klaar is. Vandaag komt er meer duidelijkheid.

Wallstreet

Stijgende wiggen komen we inmiddels bij alle indices tegen en ook op ongeveer alle timeframes. Een stijgende wig heeft als vervelende eigenschap dat het uiteindelijk bearish is. We kunnen dus een stevige beweging de andere kant op verwachten. Maar de wiggen zijn nog niet afgerond. Net als gisteren tonen we vandaag de NASDAQ. We zien de 3 toppen, de 3 vingers in de lucht. De 3e top kan beter, kan hoger. Het patroon is duidelijk nog niet afgerond.

 

 

 

Vooruitblik vandaag

Vanmiddag om 13.45 uur komt het rentebesluit. Dit zal een non-event zijn. Maar de toelichting van 14.30 uur is des te belangrijker. Lagarde zal ergens mee moeten komen. Het is de laatste vergadering voor de zomervakantie. De markten moeten wel gerustgesteld zijn, dus dat is de taak van Lagarde vandaag.

Volg het nieuws van de dag hier live!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort