Het beursjournaal van vrijdag 11 juni

De rente blijft nog lang laag. En de coronasteun wordt voorlopig nog niet afgebouwd. Dat waren de belangrijkste punten van de ECB gisteren. De AEX reageerde optimistisch en ging snel over tot de orde van de dag. En dat was: een nieuwe hoogste stand ooit plaatsen. 

Het beursjournaal van 11 juni

Terugblik gisteren

Het was de hele week al rustig met een afwachtende houding voor de markten. Wachtend op Christine Lagarde ’s verhaal. De ECB kwam met een boodschap die niet onverwacht was. De inflatie is aan het oplopen, maar dit is slechts tijdelijk. Het is niet nodig om de rente te verhogen of het coronasteunpakket (inmiddels 1100 miljard euro) vervroegd af te bouwen.  Het steunpakket loopt volgend jaar af en de eerste renteverhoging wordt pas over ruim 2 jaar op zn vroegst verwacht. Verder verhoogde de ECB de economische groeiprognoses voor dit en volgend jaar aanzienlijk.

Ander nieuws van gisteren was het inflatiecijfer uit de V.S. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen met 0.6%; op jaarbasis zelfs met 5.0%. Dit is niet onbelangrijk voor komende week wanneer de FED met het renteverhaal komt. Europa gaat dus voorlopig niet taperen, maar de sterke cijfers uit de VS laten zien dat dit in de V.S. wel nodig is.

Beleggers op het damrak waren blij. De AEX kon de hoogste stand ooit verder aanscherpen. Dit lukte niet alle beurzen. Het was een verdeeld slot voor Europa.

Het marktbeeld van 20.00 uur

 

De trend van de AEX

Het is (met gemak) gelukt om de AEX in de wig te houden. Trendmatig is er dus nog niets veranderd. Zolang de AEX in deze wig zit kan het hoger, zakt de index uit de wig dan is er een eerste verkoopsignaal, Niet aan de orde geweest.

Wallstreet

De AEX zet de all time high hoger, dit lukt op wallstreet (nog) niet. Hier het beeld van de nasdaq met de 3 toppen. De 3e top kan hoger; het patroon is simpelweg nog niet voltooid. De markten wachten wellicht op komende week op de FED.

Vooruitblik vandaag

Het is een rustige start. Zoals dit al de hele week is. Het renteverhaal van gisteren maakte geen indruk, De oplopende inflatie evenmin. De beurzen gaan rustig verder met stijgen.  De futures vanmorgen zijn licht hoger. Het nieuws kun je doorlopend hier volgen.

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort