Het weekend-journaal van zondag 13 juni

Sinds de bodem van november vorig jaar, zijn alle beurzen bezig met een aanhoudende opmars. Deze stijging nadert de climax. Extremen worden opgezocht. Niemand wil de boot missen. Beurzen noteren dichtbij all-time-highs. Shortposities noteren bij all-time-lows.

Weekend-journaal van 13 juni

Beurzen blijven stijgen met name door de grote opkopen van de FED en de andere beleidsmakers. De balansen worden steeds verder opgeblazen. Ook in Europa. Afgelopen week werd door Lagarde medegedeeld dat het opkopen voorlopig nog niet afgebouwd zal gaan worden. Komende week is de FED aan de beurt om het renteverhaal en het afbouwen van de coronamaatregelen te bespreken.

Beurzen zijn DUUR

De koerswinstverhouding van de 500 grootste Amerikaanse aandelen is schandalig hoog.

 

 

De rust is terug

De rust is volledig teruggekeerd. Opties zijn weer goedkoop. De paniekbarometer VIX noteert op niveaus van pre-corona. Beurzen hebben sowieso het corona-dipje snel teruggedraaid. De nasdaq was vorig jaar juni het dipje al te boven.

 

 

De olieprijs zorgt voor inflatie.

Gelukkig is het tijdelijk.

Mede aanjager van inflatie is onder andere de sterke stijging van de olieprijs.

 

Maar het is niet alleen de olieprijs die momenteel voor inflatie zorgt. De grondstoffenindex noteert bij all time highs.

Over extremen gesproken

De put call ratio 2 weeks Moving average.  Een jaar geleden, vorig jaar maart na de crash stond deze indicator op een all time high, nu op een all time low. Iedereen is bull.

 

De trend van de AEX

We zien een indrukwekkende stijging sinds begin november vorig jaar. De laatste maand is er een scherp stijgende wig gevormd. De AEX is bijna bij de punt van deze wig aanbeland. De eindfase van de stijging is nabij.

Vrijdag eindigde de s&p500 op een nieuwe hoogste stand ooit. De wig wordt hoger en hoger gezet. Nergens verkoopsignalen of vermoeidheid te zien. ”Never sell on a new high” Nooit eerder was deze index zo duur als nu. Maar wat het kan altijd duurder. Al zou deze index in waarde halveren, dan nog is het een dure index gezien de koerswinstverhoudingen. We leven in extremen. En extremen kunnen altijd extremer. Uiteindelijk gat dit verkeerd aflopen. Maar nu nog niet. De markten zijn er nog niet klaar voor.

De stijgende wig is nog in tact. zolang dit het geval is, kan het hoger.

Vooruitblik komende week

De start van de week is rustig en groen, zoals het heurt.

Wil je doorlopend het laatste nieuws volgen? Kijk dan hier

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort