Het beursjournaal van dinsdag 15 juni

Met een gap-UP was de start van de week spectaculair voor de Europese beurzen. Maar al snel na opening was het feest alweer klaar. De AEX eindigde de dag wel op een hoogste stand ooit op 730.10 punten. Ook op Wallstreet is de honger naar nieuwe records nog niet gestild.

Het beursjournaal van 15 juni

Terugblik gisteren

Het was een rustige handelsdag.

Woensdagavond is het weer avondje FED en daar wachten beleggers op. Dit wachten gaat doorgaans met een positieve ondertoon. Dat was gisteren niet anders. De inflatie loopt hard op in de VS. Dat zou al een reden kunnen zijn dat de FED over taperen gaat beginnen. Maar we weten ook dat de FED de huidige inflatiepiek als tijdelijk ziet, dus zal de FED nog even wachten met het terugdraaien van de bestaande opkoopprogramma’s. Dit is feitelijk wat de markten eisen. een andere uitkomst wordt niet geaccepteerd woensdag.

Over inflatie gesproken, de olieprijs stijgt. Shell profiteert daarvan. De automobilist niet. Benzineprijzen naderen de hoogste niveaus ooit. Shell was de winnaar van de dag met een plus van 2.5%. Philips had slecht nieuws te verwerken en was de grootste verliezer met een min van 4.1%. Philips roept beademingsapparatuur terug vanwege gezondheidsrisico’s. Het gaat wereldwijd om ruim 3 miljoen apparaten.

LINK! KLIK HIER

Het marktbeeld van gisteren 19.00 uur 

De trend van de AEX

Het is ook gisteren (met gemak) gelukt om de AEX in de wig te houden. Trendmatig is er dus nog niets veranderd. Zolang de AEX in deze wig zit kan het hoger, zakt de index uit de wig dan is er een eerste verkoopsignaal, Niet aan de orde geweest.

Begin november vorig jaar stond er 530 op de borden. Gisteren bij het slot was dat 200 AEX-punten hoger dan die novemberbodem. Er is afgelopen maand een scherp stijgende wig gevormd, dit is ook in de daggrafiek te zien. De candle van gisteren was een inverted hammer, wat als een topcandle gezien mag worden. Het zou dus zomaar kunnen dat de hele stijging gisterenochtend de climax bereikt heeft. Even nog een slag om de arm houden, morgen FED is belangrijk voor de markten.

 

Vooruitblik vandaag

De start van de dag is zoals bijna altijd groen. De dagen voor FED, altijd rustig met positieve ondertoon. Dat is dit keer niet anders. De vlieg in de soep is nog niet te zien.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort