Het beursjournaal van woensdag 16 juni

Net als de dag ervoor waren de kopers ook gisteren al snel klaar. Bij de start werd de top opgezocht en zelfs geëvenaard; de rest van de dag stond de AEX in de wachtstand. Het slot was 0.12% hoger op 730.98 punten; de hoogste slotstand ooit. Wallstreet kleurde rood. 

Het beursjournaal van 16 juni

Terugblik gisteren

Vanavond is de FED aan zet, daar wachten beleggers al dagen op. In alle rust. De FED mag nog niet gaan taperen, dat zullen beleggers niet waarderen, zo is de verwachting. Inflatiecijfers worden gewogen en akkoord bevonden. De olieprijs blijft stijgen, maar dit is slechts tijdelijk. Shell was opnieuw sterk, evenals Just eat. Staalbedrijf Arcelor Mittal zakte bijna 5% en was hiermee de hekkensluiter.

Het marktbeeld van gisteren 19.00 uur

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren.

Begin november vorig jaar stond er 530 op de borden. Gisteren bij het slot was dat 200 AEX-punten hoger dan die novemberbodem. Er is afgelopen maand een scherp stijgende wig gevormd, Dit is ook in de daggrafiek hieronder te zien. Dergelijke wiggen beloven een grote beweging de andere kant op. De candle van gisteren was een grote rode candle, maar het slot was wel weer op een hoogste stand ooit. HET startsein voor short is nog niet gegeven; de wig is nog niet verlaten.

Wallstreet

De bewegingen zijn de laatste weken klein. Er is volkomen rust. Een daling is niet aan de orde, sinds de crashbodem van vorig jaar maart is er een reusachtige wig gevormd, van een afgerond toppatroon kunnen we in dit stadium niet spreken. Alle seinen staan nog op groen zolang de index in de wig en boven de MA’s noteert.

 

Vooruitblik vandaag

Opnieuw een dagje van wachten. Vanavond FED is de make or break van de week. Beurzen zitten zeer hoog in de wiggen, maar er is nog geen GO voor short.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort