Het beursjournaal van donderdag 17 juni

Het lukte de AEX om met lage omzetten voor de 7e dag op rij in de plus te sluiten. Met een slotstand van 733.50 punten werd er opnieuw een hoogste stand ooit bereikt.  En toen was er om 20.00 uur de FED met de maandelijkse toespraak. Het werd onrustig.

Het beursjournaal van 17 juni

Terugblik gisteren

Beleggers houden van tradities. Een van die tradities is dat de dagen voor FED doorgaans rustig zijn met een positieve ondertoon. Dat was dit keer niet anders. Bij gebrek aan alternatieven blijven beleggers hun aandelen stevig vast houden.

Het marktbeeld van 19.00 uur

De fed kwam met 2 renteverhogingen in 2023, daar hadden de marken geen rekening mee gehouden. Wallstreet eindigde rood. 

LINK! KLIK HIER

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren.

Elke dag iets hoger; de wig wordt steeds verder uitgerekt. Het eindstation is nabij.

 

Wallstreet

Afgelopen weken lieten we steeds zien dat de 3e top van de nasdaq nog te laag was. Gisteren bereikte die 3e top precies het punt waar het zou kunnen draaien. Dat gebeurde dan ook.

 

Vooruitblik vandaag

De kopers stopten na de woorden van de FED.  De koopknop wordt even losgelaten. Geen groene futures  vanmorgen.  Is het omslagpunt bereikt? Gaan de beurzen een correctiefase starten? Pas op,, er kan nog een trein komen!

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort