Het beursjournaal van vrijdag 18 juni

Bij nader inzien waren beleggers toch blij met de vooruitzichten die de FED schetste. De AEX kon opnieuw een hoogste stand ooit zetten en eindigde voor de 8e dag op rij in de plus. Op wallstreet was het beeld verdeeld en stal de nasdaq de show. 

Het beursjournaal van 18 juni

Terugblik gisteren

De dag startte terughoudend in het rood. Zou de recordjacht stoppen? Prompt had euronext te kampen met een ”storing”. Gelukkig gingen de koersen weer omhoog dus kon de storing relatief snel verholpen worden. Voor de 8e dag op rij eindigde de AEX in de plus. Zo lange reeks van plussen is 3 jaar geleden voor het laatst geweest. Vandaag is een grote expiratie. De belangen voor de handel liggen bijna altijd zo hoog mogelijk.

De winnaar van de dag werd AEGON met een plus van 1%. Dit lijkt sterk, maar was het niet.

Een aandeel wat wel dag na dag ijzersterk presteert is ASML

ASML is het AEGON van de jaren 90, verder in deze update meer over ASML.

Shell behoorde eerder op de dag ook nog tot de winnaars maar kreeg aan het eind van de sessie te maken met een dipje.

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

Op Wallstreet lukte het de nasdaq om het all time high aan te scherpen. Een sterke sessie voor deze index. De dow jones en de s&p500 eindigden de dag daarentegen rood.

 

 

De trend van ASML

Loodrecht stijgen, dat loopt altijd fout af. Binnen de AEX zijn AEGON en KPN daar de meest duidelijke voorbeelden van. Loodrecht in de jaren 90; inmiddels zijn deze aandelen al meer dan 20 jaar dood geld. ASML is zo’n aandeel die nu binnen de AEX (samen met o.a. ADYEN) de show steelt. Over loodrecht gesproken, dit is er eentje.

 

De trend van de AEX

De jacht naar nieuwe records blijft voortduren. De honger is nog niet gestild. Dag na dag nieuwe hoogtepunten. Het shortignaal is er nog altijd niet. De expiratie vandaag zo hoog mogelijk?

 

De trend van de DAX

Strak bovenin de wig. Op elk timeframe zien we stijgende wiggen en de indices zitten bovenin de wiggen. Extreem kan altijd extremer.

De trend van de NASDAQ

Wat een crash was dat een jaar geleden heh? Inmiddels staat deze index ruim 100% hoger dan op de bodem van een jaar geleden. Het slot was gisteren op een nieuwe hoogste stand ooit. No bubble.

Vooruitblik vandaag

Expiratie-dag vandaag.  Wordt het vandaag voor de 9e dag op rij een hoger slot? Zijn de kopers ongeveer klaar? De patronen hierboven zeggen eigenlijk dat de stijging zo goed als AF is. Maar ik kan het niet bewijzen. Leuk he Beleggen?

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort