Het weekend-journaal van zaterdag 19 juni

Na 8 dagen van stijgende koersen kwam de man met de hamer vrijdagmiddag ineens om de hoek kijken.  De winst van die 8 dagen is op dag 9 geheel teruggedraaid. Een grote verkoopgolf overspoelde de markten vrijdag.  De AEX eindigde de week in mineur 2% lager op 719.63 punten. 

Het weekend-journaal van 19 juni

Het venijn zat hem duidelijk in de staart deze week. Vrijdag meldde FED-medewerker Bullard aan zakenzender CNBC dat hij al een renteverhoging in 2022 verwacht. Beleggers waren niet blij. De verkoopknop werd weer eens hard ingedrukt. De AEX had nog een rustige ochtend, maar in de middag werd het beleggers letterlijk te heet onder de voeten en kwam er een verkoopgolf over de markten.

AEGON werd het hardst getroffen binnen de AEX. ASML was een goede tweede. Aan de pluskant zagen we Adyen als winnaar van de dag.

Het sentiment om 18.00 uur

 

ASML

In het vorige beursjournaal bespraken we het loodrecht gaande aandeel ASML. Nu opnieuw. Het aandeel ASML opende hoger door een koersdoelverhoging van Morgan Stanley. Dit feest was echter van korte duur. Het aandeel maakte een glijvlucht in de middag. Staat DE TOP er?

De trend van de AEX

Sinds een maand is er een stijgende wig gevormd. Daar is de AEX gisteren met kracht onder gedoken. Technisch gezien is er nu nog niet zoveel aan de hand. Er was gisteren precies steun op de MA20. Het wordt pas serieus als die MA50 neerwaarts wordt verlaten. De MA50 is de rode lijn op 712.7. Klusje voor komende week?!

 

De trend van de DAX

De DAX is net uit de wig gezakt. de wig die sinds november vorig jaar is gevormd. Er is nog een strohalm, dat is de MA50 (rode lijn). Onder die lijn staat het volgende doel al te wachten.

 

De trend van de Dow Jones

Ineens werd het beleggers te veel en zakte de dow jones onder de stijgende wig. En onder de MA20 en 50. OEI, wel dus al onder de MA 50 voor deze index. Het kan een valse uitbraak zijn, dat weet je nooit van te voren. Het kan ook iets groters worden. 😉

 

De trend van de Nasdaq

De NASDAQ ligt er nog het sterkst bij. Het patroon kan wel helemaal klaar zijn, maar er is nog geen bewijs van. Er staan wel 3 mooie toppen, maar de index noteert nog boven alle MA’s. De leider bepaalt de snelheid voor de rest. En de nasdaq is de leider. Follow the leader.

Verwachting komende week

Natuurlijk kan het zijn dat we vrijdag te maken hadden met een eendagsvlieg. Maar er was toch ook wel veel downforce. Het kan te maken hebben met de expiratie, maar er kunnen ook nog andere dingen spelen (zoals rente etc etc). Sec naar de trends gekeken ziet alles er toppend uit en worden er waarschuwingssignalen afgegeven, maar van een verkoopsignaal bij de nasdaq is nog geen sprake, dus de bull krijgt nog het voordeel van de twijfel. Wel alle hens aan dek, Nog zo’n dag maandag en de bulls hebben een probleem.

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort