Het beursjournaal van dinsdag 22 juni

De financiële markten begonnen de week  zwak met een gap down. Maar meteen na opening startten de kopers een poging om het grote verlies van afgelopen vrijdag terug te gaan draaien. Die herstelpoging duurde de gehele dag. Alle beurzen eindigden de dag sterk.

Het beursjournaal van 22 juni

Terugblik gisteren

Vrijdag stond de AEX nog op 736, gisterenmorgen was de low onder de 714. De bulls begrepen de boodschap die In het beursjournaal van afgelopen weekend werd afgegeven. Er MOEST een rally komen om de trends niet te zwak te laten worden. Het kwartje is gevallen. Een offensief is dus gestart. Niet alle fondsen gingen lekker, maar per saldo werd het een sterke afsluiting van de dag. Zie hieronder het marktbeeld van gisteren met de winners & losers.

 

 

De trend van de AEX

Er werd precies steun gevonden op het rode lijntje, de MA50.Niet onbelangrijk. De wig is hiermee in tact gebleven.  De komende dagen zal een poging worden gedaan om er nog een nieuw leg bovenop te zetten. Er staat een onafgerond toppatroon, de bulls moeten nog even aan de slag om het patroon af te ronden.

 

beursjournaal

De trend van de DAX

De dax had iets meer moeite, maar vond ook duidelijke steun precies bij het rode lijntje, weer die MA50.  Ook hier geldt, het toppatroon is nog niet afgerond. De stier moet nog even aan de bak. Anders is het feestje klaar. En wie wil dat nou. 😉

Verwachting vandaag

Omdat gisteren duidelijk werd dat er een bodem stond, krijgen we vermoedelijk een paar sterke dagen er achteraan. Klusje voor de bull is om de bestaande patronen af te ronden. De bull weet al wat er daarna komt, dus hij zal stevig aan de slag gaan. Geef hem eens ongelijk!

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort