Het beursjournaal van woensdag 23 juni

Zoals verwacht was het een sterke sessie gisteren. Europa kleurde groen en ook op wallstreet is het koopgeweld nog altijd in volle gang. De nasdaq wist er zelfs een nieuwe hoogste stand ooit uit te persen. Never sell on a new high.  

Het beursjournaal van 23 juni

Terugblik gisteren

De bodem was maandag gezet, dus konden de beurzen gisteren omhoog. 1+1 =2. Na het 10-puntertje-up van maandag, was het gisteren ook weer een zonnige stemming op het damrak. De AEX doet verwoede pogingen om het dipje van vrijdag zo snel mogelijk te vergeten. Zoals alle dipjes het laatste jaar telkens opnieuw in de kiem worden gesmoord. Zo heurt het ook. Blijven knallen. De aanval is de beste verdediging.

Het nieuws van gisteren was dat John Williams van de FED geen duidelijkheid gaf over een tijdspad van de Federal reserve om het monetaire beleid te gaan verkrappen. Hij laat de timing afhangen van de ontwikkeling van de economie, meldde hij gisteren aan persbureau Bloomberg. Wallstreet vond het prima. De beurzen eindigden allemaal groen.

Vastgoedfonds Unibail rodamco was binnen de AEX de winnaar van de dag met een winst van 2%. Op de voet gevolgd door Shell.  De verzekeraars hadden een mindere dag en behoorden tot de verliezers. Per saldo won de AEX 0.66% aan het slot op een stand van 728.59 punten.

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

De trend van de AEX

Het dipje van 20 punten eindigde precies op de belangrijke steunlijn. TA op zn mooist.  De rode lijn is de SMA50. Gisteren knalde de AEX verder omhoog. De wig is nog niet klaar. Tot het tegendeel bewezen is.

De trend van de DAX

Die SMA50 is niet alleen bij de AEX een belangrijke trendindicator. Zie hieronder de DAX. No more words needed.

Verwachting vandaag

De crypto’s zijn weer goed hersteld van de nieuwe klappen die werden uitgedeeld.

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

Omdat maandag duidelijk werd dat er een bodem stond, krijgen we vermoedelijk een paar sterke dagen er achteraan. De trends zijn duidelijk,  De dag start met groene futures. Gewoon, omdat goldman sachs dat wil. Niet meer, niet minder.

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort