Het beursjournaal van donderdag 24 juni

Europa kende een vliegende start van de dag. Door de records van de nasdaq de avond ervoor was de stemming opperbest bij aanvang. Al snel kakten de beurzen weer in om te eindigen op het laagste punt van de dag. Nou, lekker dan. 

Het beursjournaal van 24 juni

Terugblik gisteren

Wallstreet blijft er zeer sterk bij liggen, met opnieuw hoogste standen ooit voor de NASDAQ. Europa kan het niet meer bijbenen en haakt even af. De toppatronen die we overal zien lijken bijna klaar, maar nog nergens zien we duidelijke draaipunten. Er worden inmiddels wel duidelijke waarschuwingssignalen afgegeven.

De start van de AEX was het hoogtepunt van de dag; het slot was het dieptepunt. Dit is zwak en belooft doorgaans niet veel goeds voor de dag erna. (Vandaag dus). Maar zolang wallstreet vol op het orgel blijft spelen, is het oppassen want Europa kan niet draaien zonder wallstreet.

Olie en metaal waren de winnaar van de dag gisteren op het damrak. De inflatie gerelateerde fondsen doen het goed. Gelukkig is de oplopende inflatie tijdelijk. 😉

Het marktbeeld van 18.00uur

De trend van de AEX

De index noteert nog in de wig en boven de MA20 en 50  (groene en rode lijn). Trendmatig alle seinen op groen dus. Wel was de candle van gisteren een grote rode verkoopcandle. Het zou dus zomaar kunnen dat we na de top van vorige week nu te maken hebben met een lagere top. Maar dat is nog even afwachten. Nog niet beslist.

 

De trend van de DAX

De Europese leider de DAX is iets verder dan de AEX. Deze index heeft het sinds begin deze week moeilijk met de wig en is eruit gevallen. En is sindsdien deze weg terug aan het testen. Ook is de DAX gisteren onder de MA20 gezakt. Het kantelpunt (de rode lijn de MA50) is de belangrijke steun waar het om draait. Onder die lijn is het wegwezen.

De trend van de nasdaq

Terwijl de Europese leider dus worstelt om de stijgende trend overeind te houden, is het feest op wallstreet nog in volle gang. De leider op wallstreet (de nasdaq) bereikte gisteren een hoogste stand ooit. Opnieuw. Europa kan niet draaien zolang wallstreet blijft knallen. Technologiefondsen blijven knallen. De AEX is 50% tech. gerelateerd dus de AEX volgt de nasdaq wat duidelijker dan de DAX.

Vooruitblik vandaag

De trends zijn duidelijk,  De dag start met groene futures. Gewoon, omdat goldman sachs dat wil. Niet meer, niet minder. Het dagelijkse futurespel.

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort