Het beursjournaal van vrijdag 25 juni

Opnieuw een sterke sessie voor alle beurzen. De wallstreet futs blijven onophoudelijk knallen, dus de Europese beurzen kunnen niet anders dan nederig volgen. Nieuwe records dus op de borden.  De AEX eindigde ruim 1% hoger op 732.70 punten. 

Het beursjournaal van 25 juni

Terugblik gisteren

Knallen na opening om dan de rest van de dag deze winst te consolideren. Het vertrouwde beeld op de beurzen.  De beurzen zitten in een situatie die deze eeuw nog niet voorgevallen is. En dat is 8 maanden stijging achter elkaar. De maand is nog niet om, maar het heeft er natuurlijk alle schijn van dat deze maand (en dit kwartaal) opnieuw positief zal zijn. Elke daling wordt na 1 of enkele dagen teruggefloten, een extreme situatie. In 1998 had de AEX voor het laatst zo’n langdurige stijgingsperiode. Toen die stijging klaar was zakte de AEX van 600 punten naar 366 punten in 4 maanden tijd.

 

Gisteren was het Adyen die ineens omhoog schoot. Geen nieuws bij het aandeel zelf, wel overnamenieuws van een branchegenoot.

Adyen knalt bijna 6% omhoog op de beurs, nadat een Zweedse branchegenoot voor €1,8 miljard is gekocht door Visa

 

 

De trend van de AEX

Precies een week geleden had de AEX het moeilijk. Vorige week vrijdag was er een beste sell off. Trendmatig had dit geen consequenties want die daling van 20 punten is deze week bijna volledig teruggedraaid. Bijna, nog niet helemaal. Klusje voor vandaag.

 

De trend van de dow jones

Terwijl de nasdaq en de s&p500 gisteren nieuwe hoogste standen ooit noteerden, lukte dat de dow jones niet. De dow is vorige week uit een wig gevallen.  Deze week wordt verwoede pogingen gedaan om weer terug in die wig te komen, want het feest mag natuurlijk nog niet eindigen. Het is de kopers echter nog niet gelukt om de stijgende trend te hervatten. Klusje voor vandaag.

 

Vooruitblik vandaag

De dag start met groene futures. Gewoon, omdat goldman sachs dat wil. Niet meer, niet minder. Het dagelijkse futurespel.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort