Het beursjournaal van dinsdag 29 juni

Het was een slappe sessie maandag. De enige index die er zin in had was de nasdaq. Alle Europese beurzen eindigden de dag in het rood. De AEX sloot 0.3% lager op 730.86 punten. De nasdaq zet de recordjacht nog even voort. 

Het beursjournaal van 29 juni

Terugblik gisteren

De animo was er niet in Europa. Er is alleen kooplust bij de IT-sector. Deze week is er kwartaalafsluiting en aanstaande vrijdag het nieuwste banenrapport uit de V.S. Beurzen staan in de wachtstand met lage omzetten.

De technologiesector blijft outperformen. Bij het slot van Europa stond de NASDAQ ruim 1% hoger; dat was te merken aan de nasdaq-gerelateerde aandelen binnen de aex. ASM International werd de winnaar van de dag, gevolgd door ADYEN, BESI en ASML.

Aan de verkeerde kant van de streep zagen we Unibail met een verlies van bijna 5%, Ook shell had het zwaar en eindigde 3.4% lager.

 

Het marktbeeld van 18.00 uur

 

 

De trend van de AEX

Zie de laatste candle, dat is een potentiele topcandle (opnieuw) Maar de AEX zit nog gewoon in de wig en noteert boven de SMA 20 en 50. Dus de trend is in alle opzichten omhoog. Het zou wel zomaar kunnen dat we na de top nu een lagere top hebben gezien. ALS dat is, belooft dit niet veel goeds voor de komende week. Maar dat is nog afwachten.  Voor nu is de trend in alle opzichten omhoog. En dat is wat telt.

 

De trend van de DAX

De DAX heeft hetzelfde patroon als de AEX. Met ook hier gisteren een inverted hammer als laatste candle. Dit duidt op een top. Maar een candlestick methode wil altijd bevestiging zien, dus vandaag afwachten op bevestiging. Belangrijkste is en blijft de rode steunlijn (SMA 50).

 

De trends op wallstreet

We zien divergentie tussen de beurzen. De nasdaq knalt naar nieuwe highs, overige beurzen volgen niet meer echt.

Vooruitblik vandaag

Rond dit tijdstip van de dag zien we eigenlijk altijd groene futures. Dat is vandaag niet het geval. What’s wrong? De onderkant van de wiggen en de SMA50 zijn ook voor vandaag de grote relevante steunen. Een slot daaronder zou een trenddraai geven. Zolang de indices daarboven noteren staan alle signalen op groen. De DAX is er het dichtste bij.

 

beursjournaal

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort