Het beursjournaal van woensdag 30 juni

Vandaag is het de laatste handelsdag van het kwartaal. Windowdressing. Wallstreet zet de recordreeks voort. De AEX trouwens ook. Gisteren werd het record aangescherpt op 736.33 punten. Never sell on a new high. Even wachten nog. Of 

Het beursjournaal van 30 juni

Terugblik gisteren

Het is een eentonig verhaal. We kunnen elke dag hetzelfde melden. Gisteren werden de nieuwe highs verder aangescherpt. Dag in dag uit gebeurt dat. In een melt-up mag dat. Eens in de 20-25 jaar is het er. we zitten er middenin. Wat erna komt is interessanter. Maar daar heeft niemand het over.

Koerswinstverhoudingen zijn extreem. Maar het kan altijd extremer. En waar de bel voor de top nog niet heeft geklonken, kan het altijd hoger.

Hieronder het marktbeeld van gisteren 

 

De trend van de AEX

Trendmatig geen veranderingen, de wig is nog niet klaar. Alle seinen staan op groen.

De trend van de DAX

Waar de AEX gisteren een nieuwe all time high plaatste, lukt de dax dit (nog) niet. Het patroon is verder hetzelfde als de AEX.

 

Wallstreet

De trend van de NASDAQ

De leider (nasdaq) is nog niet klaar, de rest wacht dus. Veel beleggers hebben het de laatste tijd over de gelijkenis van nu met het jaar 2000. Als die gelijkenis nog verder gaat, is de melt-up voorlopig nog niet klaar. De nasdaq geeft het goede voorbeeld. Voordat alles in elkaar zakt moet het nog hoger. En hoger. De kater komt later.

Voor de daghandelaren onder ons: even lezen

Gouden Regels voor succesvolle derivatenhandel

Vooruitblik vandaag

De futures noteren groen, dat is normaal . Vandaag is het dus de laatste dag van het kwartaal, windowdressing. De beste fondsen worden gekocht, de slechtste verkocht. De vermogensbeheerders kunnen aan hun leidinggevende op deze manier een zo mooi mogelijke portefeuille laten zien. Goed voor de bonus.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort