Het beursjournaal van donderdag 1 juli

Het 2e kwartaal zit erop. De melt-UP nadert de climax. In de maanden juli en augustus verschijnen er minder beursjournaals op deze website. Wel kunnen onze betalende leden blijven mailen en de chat bezoeken; de chat is gewoon altijd open. 

Het beursjournaal van 1 juli

Terugblik gisteren

De AEX vond weerstand bij 735 punten en er startte meteen na opening een verkoopgolfje. Kopers probeerden deze daling snel terug te draaien, maar dit mislukte. Het slot was 0.64% lager op 729.52 punten.

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

 

De trend van de AEX

Steun werd er gevonden op het groene lijntje, dat is de SMA20. Geen verandering in de trend dus. Het ziet er toppend uit, maar zolang de index boven alle MA’s noteert, is er trendmatig niks aan de hand.

 

 

De trend van de DAX

De DAX is gisteren wel onder die groene lijn (SMA20) gesloten. Maar er werd steun gevonden bij de belangrijkere SMA50 (rode lijn). Iets wat we al sinds november 2020 zien. Die MA50 is het niveau wat dit hele jaar al wordt opgezocht en telkens steun geeft. Trendmatig dus zeer relevant.

 

De trend van de NASDAQ

De leider (nasdaq) is nog niet klaar, de rest wacht dus. Veel beleggers hebben het de laatste tijd over de gelijkenis van nu met het jaar 2000. Als die gelijkenis nog verder gaat, is de melt-up voorlopig nog niet klaar. De nasdaq geeft het goede voorbeeld. Voordat alles in elkaar zakt moet het nog hoger. En hoger. De kater komt later.

 

Voor de daghandelaren onder ons: even lezen

Gouden Regels voor succesvolle derivatenhandel

Vooruitblik vandaag

De dag start met een lezing van Lagarde om 9.00 uur . Maar er is meer nieuws

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

De futures zijn alvast blij. Er wordt dagelijks aangestuurd op een hogere opening. (what’s new).

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort