Het beursjournaal van woensdag 21 juli

De beurzen in Europa hadden gisteren een inside dag. Dat betekent dat de koersen niet onder of boven de standen van de dag ervoor kwamen. De AEX eindigde 0.13% hoger op 722 punten. Dat kan beter.. Wallstreet gaf het goede voorbeeld.

Het beursjournaal van 21 juli

Terugblik gisteren

 

Het was een bouncedag gisteren. En per saldo kwam Europa niet echt vooruit. Wallstreet wel. De daling van de dag ervoor is alweer vergeten op wallstreet. In Europa nog zeker niet.

 

 

De trend van de AEX

De AEX is in gevecht met de belangrijke MA50. Echt opveren lukt niet, maar eronder zakken ook niet. Onbeslist. Wachtend op wallstreet.

De trend van de DAX

Waar de AEX dus in gevecht is met de MA50, is de DAX daar met een knal onder gedoken. En belangrijker, waar deze index eerder dit jaar METEEN terugkeerde boven de MA50, lukt dat dit keer niet. Of moet ik zeggen NOG niet. De weg richting MA200 ligt open zolang die MA50 geen steun biedt.

 

Wallstreet

Waar Europa worstelt met de MA50, is het op Wallstreet een ander verhaal. Daar zijn de indices nog niet zo ver. Geen vuiltje aan de lucht.

S&p500

NASDAQ

Wat mogen we vandaag verwachten?

Het cijferseizoen is in volle gang.  ASML komt vanmorgen met resultaten. ASML is het grootste AEX fonds, belangrijk dus. Verder zien we vanmiddag de nieuwste olievoorraden. En zullen beleggers vol goede moed wachten op de ECB morgen.

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort