Het weekend-journaal van zondag 29 augustus

Ook in de vakantiemaanden juli en augustus maakten de koopprogramma’s overuren. Beleggers bleven koelbloedig. De koopargumenten zijn niet veranderd. Er is geen alternatief voor aandelen. En ook: Dont Fight The FED. Duur kan altijd duurder.

Het weekend-journaal van 29 augustus

Een terugblik 

Beleggers wachtten de hele week op de toespraak van FED-baas Powell tijdens Jackson Hole. Die toespraak was vrijdag om 16.00 uur. Powell meldde dat de centrale banken later dit jaar met de afbouw van de steunprogramma’s van $120 miljard aan aankopen van obligaties kunnen beginnen. Concrete stappen noemde hij niet. Dit was genoeg om beleggers tevreden te stellen. Wallstreet eindigde op de hoogste stand ooit. De AEX ook trouwens.

https://www.telegraaf.nl/financieel/233771040/s-p-500-pakt-record-na-uitstel-rentestap-powell

Het marktbeeld van afgelopen vrijdag

 

De FED is de grote koper op de markten.. De FED begon vorig jaar maart agressief te  kopen en koopt sindsdien maandelijks aan $120 miljard. De correlatie tussen de FED aankopen en de prestaties van de S&p500 is bijna 100%. De balans van de FED wordt helemaal opgeblazen. Problem solved.

 

 

Vorige week was er nog een extreme fear bij beleggers, inmiddels zijn beleggers weer gerustgesteld.

De rust is er. Vorig jaar maart was er paniek. Sindsdien zakt de paniekbarometer VIX gestaag. Lagere toppen. Dream on.

De Elliot wave mapping voor komend jaar

AEX

Trendmatig is er geen vuiltje aan de lucht. Maar dat is nooit bij toppen.

Bijna alle beurzen op een hoogste stand ooit, de DAX blijft wat achter.

DAX

Wallstreet

Het spel rond de MA50 is al lange tijd gaande. Hogere toppen, hogere bodems. Sterk stijgende voortschrijdend gemiddelden.

NASDAQ

 

Een strak stijgende trend. De beurzen laten zien dat het nog nooit zo goed met de economie ging als nu. De FED denkt daar anders over, want de FED blijft het nodig vinden om de markten, zelfs bij deze niveaus, te blijven ondersteunen. De markten zijn dus geen indicator meer van hoe goed het met de werkelijke economie gaat, eerder een contra-indicator.

S&P500

Verwachting komende week:

Augustus zit er bijna op. We hebben nu bijna 10 maanden van aaneengesloten stijging op de AEX. Dat is deze eeuw niet eerder gezien. Nergens is een draaimomentje te bekennen. Af en toe zien we een correctie van 1-2 dagen en daar blijft het dan bij. De trend is in alle opzichten omhoog. De VIX is in alle rust. What could go wrong?  De honger naar hogere standen blijft onverminderd voortduren. Geniet ervan!

De service optietrading

De vakantieperiode is weer voorbij. Er verschijnen dus weer wat vaker updates op deze site. Onze chat is altijd geopend.

 

Rene vd Vondervoort