Het beursjournaal van dinsdag 31 augustus

Het was een rustige start van de week met een positieve ondertoon. De AEX wist het record aan te scherpen, de overige Europese beurzen doen al een tijdje niet mee. Op wallstreet stal de nasdaq opnieuw de show. Een nieuwe dag, een nieuwe high. Omdat het KAN. 

Het beursjournaal van 31 augustus

Terugblik gisteren

Een zijwaartse maar ook positieve sessie dus voor de beurzen in Europa. De AEX eindigde 0.27% hoger op 789.14 punten en scherpte hiermee opnieuw de all time high aan. Het handelsvolume was met 1.4 miljard euro ver onder het gemiddelde.  Op wallstreet was het beeld verdeeld, de dow jones eindigde in het rood terwijl de nasdaq doorgaat met loodrecht gaan. Daar kwam ruim 1.1% bij.

BESI werd de winnaar van de dag op het damrak met een winst van 2%. De verzekeraars behoorden hadden een slechte dag.

 

De trend van de AEX

Er is afgelopen maand een stijgende wig gevormd. Dergelijke wiggen beloven een draai de andere kant op. Maar pas als de wig neerwaarts is verlaten. En dat is duidelijk nog niet het geval. Elke dag een treetje hoger. Omdat het KAN.

De AEX is 50% nasdaq-gerelateerd en volgt dus vooral de nasdaq.

De trend van de DAX

Overige Europese beurzen zetten al een tijdje geen nieuwe high. Hieronder de DAX.

Wallstreet

De nasdaq gaat niet alleen loodrecht op de lange timeframes, ook op de korte timeframes zien we een loodrechte beweging De blow-off blijft maar gaan. Top in beeld? Waar dan?

De trend van de NASDAQ

Sinds de huidige cyclus startte in 2009 zien we de stijging steeds sneller gaan. Sinds vorig jaar is de corona-versnelling er. Na loodrecht komt de val. Beleggers vinden van niet. Dit kan beter/steiler?

 

Wat kunnen we vandaag verwachten?

Een nieuwe dag, een nieuwe high, omdat het KAN

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort