Het beursjournaal van woensdag 1 september

Beurzen sloten de laatste dag van de maand augustus af met licht rode koersen. De AEX eindigde op 787.62 punten, dat was 0.2% lager.  Een dagje rood mag, maar het beeld van dit jaar is telkens dat de kleinste dalingen per direct worden overruled. Vaak de dag erna al. 

Het beursjournaal van 1 september

Terugblik gisteren

De dag startte wel positief. Het all time high werd zelfs aangescherpt bij de AEX. De winst kon dit keer echter niet worden vastgehouden. Verkopers waren in de middag te sterk. Er ontstond geen koopdruk na opening wallstreet. Beleggers deden het eens een keer rustig aan.

Het marktbeeld van gisteren

 

De trend van de AEX

De bovenkant van de wig gaf weerstand. De daling die volgde was duidelijk niet genoeg om het technisch plaatje te doen verzwakken. De AEX tikte de MA50 aan en vond daar steun. Vandaag een nieuwe aanval op de top? Het zou zomaar kunnen.

De trend van de DAX

In de daggrafiek van de DAX hieronder zie je dat de DAX een hogere top maakte dan de dag ervoor, maar onder de bodem van de dag ervoor eindigde. Dit is een negatief signaal. Maar ook bij de DAX geldt, trendmatig is er nog geen vuiltje aan de lucht. Die MA50 ligt erbij als HET belangrijke steunpunt en DAAR is de Europese leider boven gebleven. Af en toe dit jaar zagen we een poging om onder die MA50 te raken, maar dit werd in 100% van de gevallen binnen een paar dagen teruggedraaid. We zien ook dat afgelopen maand er geen kracht meer is bij de DAX;  terwijil de AEX en de NASDAQ alsmaar nieuwe toppen plaatsen, doet de Europese leider de DAX dit niet meer.

Wallstreet

De nasdaq gaat niet alleen loodrecht op de lange timeframes, ook op de korte timeframes zien we een loodrechte beweging  Er wordt momenteel een grote stijgende wig gevormd. Deze is nog NIET afgerond. Vandaag een nieuwe hogere top? Of is het bijna klaar? De blow-off blijft maar gaan. Top in beeld? Waar dan?

De korte trend van de NASDAQ

Wat kunnen we vandaag verwachten?

Een nieuwe dag, een nieuwe high, omdat het KAN De eerste dag van de nieuwe maand is immers altijd positief. Die traditie moet behouden blijven.

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort