Het beursjournaal van donderdag 2 september

Een dagje met divergentie tussen de beurzen.  Er was zelfs verdeeldheid binnen de IT sector. ASML knalde, ADYEN duikelde. De AEX en de NASDAQ konden nieuwe toppen zetten, overige beurzen deden dit niet. De dow jones en de DAX eindigden rood. 

Het beursjournaal van 2 september

Terugblik gisteren

De voorbeurshandel zorgde voor een sterke start, maar snel erna kwamen de verkopers in actie. Het was niet voldoende om rood te eindigen voor de AEX, maar de stemming zat er toch niet zo goed in als op het eerste gezicht lijkt.

 

 

In de avond ging het op wallstreet ook niet meer van harte. De NASDAQ eindigde dan wel groen, maar sloot wel op het laagste punt van de dag. Om een indruk te krijgen van de grootte van de nasdaq vergeleken met de AEX, zie links de koersgegevens. Het gemiddelde handelsvolume bij de AEX is ongeveer 2 miljard euro. De nasdaq had gisteren een handelsvolume van 54.5 miljard dollar. Een factor 25 hoger dus.

 

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren. Een nieuwe dag, een nieuwe high. Geen trenddraai. De index zit nog keurig in de wig.

De trend van de NASDAQ

We zien hetzelfde patroon als bij de AEX. De AEX heeft een grote correlatie met deze index. Ook de nasdaq zit nog net in de stijgende wig. Een spike is gewenst vandaag, anders zakt de index eruit. En dan hebben we een relevant verkoopsignaal Niet verder vertellen.

 

Wil je de hele dag op de hoogte blijven van belangrijke gebeurtenissen? Kijk dan hier

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

Wat kunnen we vandaag verwachten?

De grote wiggen zijn nog niet verlaten. De kans is groot dat dit vandaag gaat gebeuren. Je gelooft het pas als je het ziet.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort