Het beursjournaal van vrijdag 3 september

Er is per saldo weinig tot niets veranderd aan het technisch plaatje op de beurzen deze week. Alle seinen staan nog op groen. De AEX laat dagelijks nieuwe toppen zien. De NASDAQ ook. En toen zagen we ineens een diamantje ontstaan . Dat wil de bull NIET zien. 

Het beursjournaal van 2 september

Terugblik gisteren

De drang omhoog blijft onverminderd aanwezig. RTL-Z schreeuwt al een tijdje moord en brand dat ze de 800 punten op de AEX willen zien. Die 800 is er bijna . Nog 1% te gaan. De AEX eindigde gisteren 0.42% hoger op 793.32 punten.  De winnaar van de dag werd SHELL met een plus van 2.23%. Philips werd een goeie 2e. Zwaargewicht ASML blijft het natuurlijk ook goed doen. De melt-up is nog altijd niet klaar.

 

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren. Een nieuwe dag, een nieuwe high. Geen trenddraai. De index zit nog keurig in de wig.

De trend van de NASDAQ

De stijgende trend krijgt het even moeilijker. We zien sinds gisteren lagere toppen. Oei, DAT moet vandaag even teruggedraaid worden want een diamantje als toppatroon dat willen we niet. Het feest moet ook in september door gaan. En dan passen daar geen lagere toppen bij. Het is dus een belangrijke dag voor de kopers op de nasdaq. Komt er genoeg kracht om weer naar nieuwe toppen te klimmen? Of is het even klaar?

Wil je de hele dag op de hoogte blijven van belangrijke gebeurtenissen? Kijk dan hier

Wat kunnen we vandaag verwachten?

De leider (NASDAQ) kan een toppatroon afronden. Maar dat is nog niet zeker. Als het wel gebeurt dan gaan de beurzen een paar weekjes corrigeren. We wachten het rustig af.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort