Het beursjournaal van dinsdag 7 september

Maandag waren de beurzen op wallstreet gesloten . Op dergelijke dagen is er op de overige beurzen traditioneel een positieve stemming. Dat was dit keer niet anders. De stijging bij de AEX houdt niet op, niet vanzelf.

Het beursjournaal van 7 september

Terugblik gisteren

De ICT fondsen trekken de kar. Elke dag opnieuw. Bij opening is het knallen en die winst wordt tot het einde toe vastgehouden. Beleggen anno 2021. De AEX bereikte gisteren bijna de 800 punten. Het slot was 1.14% hoger op 798.55 punten. De AEX was de beste schakel van alle Europese beurzen.

 

 

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren. Een nieuwe dag, een nieuwe high. De AEX ruikt aan de 800 punten.

Waar andere Europese beurzen er niet in slagen om nieuwe highs te zetten, doet de AEX dit wel dagelijks. De ICT fondsen ASML en AD:YEN zijn 2 zwaargewichten en zijn samen alleen al 30% van de gehele AEX. Beide fondsen gaan nog altijd loodrecht.

Hier het huidige schema van de AEX met de weging per fonds. 

Hieronder de weekgrafiek van ASML

 

We weten dat loodrecht altijd het laatste stuk van de stijging is. Wat er na loodrecht komt, is niet mals. Maar de start van de draai is nog nergens zichtbaar. We hebben de tijd en wachten het rustig af.

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

 

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort