Het beursjournaal van woensdag 8 september

Het was gisteren de dag van de bitcoin. Het straatarme El Salvador had de wereldprimeur. Als eerste land op aarde werd de bitcoin ingevoerd als wettig betaalmiddel.  Een flashcrash van de bitcoin van 10.000 dollar volgde. Toeval?

Het beursjournaal van 8 september

Terugblik gisteren.

De bitcoin is dus voortaan een wettig betaalmiddel in El Salvador. Wie volgt? En hoe snel? Is dit het begin van de reset waar Middelkoop al jaren over spreekt?

Er wordt niet alleen steeds meer gesproken over cryptomunten, ook de handel in crypto’s gaat steeds intensiever. En als er dan lange tijd dezelfde richting op wordt gehandeld, vindt de handel het ineens genoeg. Een flashcrash volgde gisteren. Het stabiliseerde daarna.

De financiële markten hadden een terughoudende dag met per saldo lagere koersen. De nasdaq was de uitzondering, daar zagen we wel groen op de borden. Bij opening rook de AEX even aan de 800 punten, maar het lukte net niet om dat niveau te bereiken. Het slot was 0.47% lager op 794.75 punten. KPN werd de grote winnaar van de dag.

 

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren; geen veranderingen in de trend. De drang naar boven blijft onverminderd aanwezig.

ASML weegt inmiddels meer dan 20% in de AEX. Na volgende week zal die weging wat omlaag gaan.

Hier het huidige schema van de AEX met de weging per fonds. 

Wallstreet

Ook hier geen verandering in de trend.  Dagelijks nieuwe highs is het nieuwe normaal.

 

Wil je het dagelijks nieuws volgen? De koersbewegingen van crypto’s? Kijk dan hier

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

Wat kunnen we vandaag verwachten?

De onrust in cryptoland is nog duidelijk aanwezig. Na de stabilisatie lijkt de verkoopdruk weer toe te nemen. De financiële markten in Europa kunnen iets lager openen. De 800 punten van de AEX is dichtbij, maar ook weer ver weg. Komt er een nieuwe aanval vandaag?

 

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort