Het beursjournaal van donderdag 9 september

Het is ondenkbaar dat de AEX in 1 dag tijd van 800 naar 640 zou zakken. Dergelijke 20% daling hebben we deze week wel gezien bij de bitcoin. Niet in een dag maar in een paar uur tijd!  Stabiliteit in cryptoland is ver te zoeken.

Het beursjournaal van 9 september

Terugblik gisteren

Het was een rood dagje op de beurzen. Beleggers zijn wat terughoudender aan het worden na de cryptocrash van een dag eerder. Alle beurzen eindigden in de min. De AEX verloor 0.72% bij het slot op een stand van 789 punten. Ook de beurzen op wallstreet eindigden (licht).

Er waren slechts 3 stijgers binnen de AEX. KPN werd opnieuw de winnaar van de dag. De tech sector ging in de verkoop.

De trend van de AEX

De AEX is even klaar met het dagelijks plaatsen van nieuwe highs. Er ontstaat een kopschouder-toppatroon. Dit patroon is nog niet af. Het neklijntje bij 785 punten is belangrij; onder die lijn is dit toppatroon afgerond. Nu nog niet aan de orde. Nog niet.

Wallstreet

Dow jones

De stijging lijkt op haar laatste beentjes te lopen. De dow jones is onder de MA 20 en 50 gezakt en kruipt ook onder de grote wig waar het al het hele jaar in zit. Is de handel aan het draaien? Gaat dit het draaimomentje van het jaar woerden? Het is nog niet zeker.

 

Wat mogen we vandaag verwachten?

Een belangrijk ECB momentje vanmiddag. Lagarde gaat wellicht haar plannen voor afbouw van de coronasteun bekendmaken. Dit is NIET wat beleggers willen horen. Het kaartenhuis mag niet inzakken, dat zou zonde zijn. Een belangrijk momentje vanmiddag dus. Be prepared.

De start van de dag is terughoudend met rode standen.

 

Wil je het dagelijks nieuws volgen? De koersbewegingen van crypto’s? Kijk dan hier

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort