Het weekend-journaal van zaterdag 11 september

Op een haar na miste de AEX deze week de 800 punten. Een gemiste kans. Het venijn zat hem in de staart want het weekslot op wallstreet was bij het laagste punt van de week. Willen de laatste kopers het licht uitdoen? 

Het weekend-journaal van 11 september

Een terugblik

 

De honger naar nieuwe hoogtepunten ging deze week onverminderd verder. De AEX tikte aan het begin van de week een nieuwe hoogste stand ooit aan net onder de 800 punten. Iedereen wist het zeker, die 800 punten gaat eraan. Dit is dus net niet gelukt. De laatste dagen van de week waren zwak. De verkopers werden wakker. De vraag voor nu:  Was dit het? Hebben we nu de top bereikt en kan er een grotere golf down van start gaan?

We bekijken verschillende beurzen

AEX

Trendmatig is er met de AEX nog niet zoveel aan de hand. De zwakte bij het slot heeft er niet voor gezorgd dat deze index onder de MA20 is gekomen. Er is meer downforce nodig om het beeld van de AEX te verzwakken.

DAX

De dax eindigde de week niet op het laagste punt, maar sloot wel voor de 3e achtereenvolgende dag onder de MA50. Wat een verschil met de AEX dus. Waar de AEX nog boven alle MA’s noteert, is de DAX al onder de MA20 en 50 gedoken.

Alle eerdere keren dit jaar dat de DAX onder die MA50 dook, werd dit binnen 1-2 dagen weer rechtgezet. De bulls weten dus maandag wat ze moeten doen. Lukt het de bulls niet, dan krijgen we de eerste correctie van betekenis van dit jaar.

DOW JONES

De dow jones is aan het eind van de week onder de wig gezakt. Dit is een zwak signaal. Is de handel aan het draaien na deze lange run omhoog? De kopers lijken klaar en de verkopers kunnen het over gaan nemen. Met het weekslot heeft deze index verschillende verkoopsignalen gegeven. Onder de wig, onder de MA20 en 50.

S&P500

Waar de dow jones dus verschillende verkoopsignalen heeft gegeven, deed de S&P500 dit nog niet. Zwak is wel dat het slot bij week-low was, maar de index noteert nog boven de MA50 en ook nog in de wig.

NASDAQ

Ook de nasdaq had een zeer zwak weekslot. De candle van vrijdag was een grote verkoopcandle. Waar de week nog startte op een nieuwe hoogste stand ooit, werd het alsnog een zwak slot. De weekcandle is hiermee een duidelijke top geworden. Maar trendmatig is er nog geen man over boord. De index noteert namelijk nog boven alle MA’s. Dus toppend, maar niet gebroken.

Conclusie

Bovenstaande grafieken laten zien dat er nog geen eenduidig beeld is.  Waar de DAX en de DOW JONES volop verkoopsignalen geven, doen de AEX ; s&p500 en de NASDAQ dat nog niet. Komende week zal de beslissing vallen. Het wordt een drukke expiratieweek. Gaan de bulls het zwakke weekslot meteen terugdraaien komende week? Of worden de verkopers sterker en gaan we een eerste correctie van het jaar krijgen? Maandag zullen we het wellicht snel weten.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort