Het beursjournaal van woensdag 15 september

Onder aanvoering van DSM en ASML had de AEX een sterke sessie. Het slot van de Amsterdamse beursgraadmeter was 0.8% hoger op 797.7 punten. Overige Europese beurzen hadden moeite. Ook Wallstreet eindigde zwak. 

Het beursjournaal van 15 september

Terugblik gisteren

DSM kwam met de mededeling dat de ”materials”tak in de etalage wordt gezet. Zo wordt het chemiebedrijf meer en meer een voedingsbedrijf. Aandeelhouders reageerden enthousiast. Het aandeel DXM won ruim 4.5% en werd daarmee de winnaar van de dag. Ook ASML kende een sterke sessie en eindigde op een hoogste stand ooit.

Hieronder het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

Om 14.30 uur kwamen inflatiecijfers uit de V.S. die meevielen. Dat gaf kopers op het damrak een extra zetje. Wallstreet begon de dag positief, de voorbeurshandel zorgt immers altijd voor groene standen. In de avond ging het toch mis. Alle beurzen op wallstreet eindigden rood.

NASDAQ

DOW JONES

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van gisteren. De drang naar de 800 punten blijft groot. De index noteert in tegenstelling tot de meeste andere beurzen boven alle MA’s waarmee feitelijk alle seinen op groen staan voor de AEX

De trend van de DAX

De Europese leider DAX heeft het moeilijker. Deze index is onder de MA20 en stoeit  sinds een week met de MA50. Van een draai is geen sprake, maar het kan ook zomaar de eindfase van een langdurige stijging zijn. Met hangen en wurgen wordt geprobeerd weer in positief vaarwater te komen. De grafiek laat zien dat de index moeite heeft.

 

 

Wallstreet

Dow JONES

De dow jones heeft een serieus probleem. Het heeft er alle schijn van dat een toppatroon wordt afgerond. De index is onder de wig gezakt en ook onder de MA20 en 50 gekomen.. Is dit dan de start van de draai?

 

Wil je het dagelijks nieuws volgen? De koersbewegingen van crypto’s? Kijk dan hier

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort