Het beursjournaal van dinsdag 21 september

Dat de Chinese vastgoedmarkt een grote bubble is, dat is geen nieuws. Dat bubbles de vervelende eigenschap hebben dat ze uiteen kunnen spatten, verbaast dan weer menig belegger. Het ”Lehman-momentje” in China gaat ook Nederland raken.

Het beursjournaal van 21 september

Terugblik gisteren

Niet alleen in Nederland is er de vastgoedbubble. In China is die bubble een factor tig groter. Dit speelt al vele jaren. De vraag is niet of het gaat barsten, maar wanneer.  Evergrande staat op omvallen.

Lees DIT ARTIKEL LINK! KLIK HIER en je bent helemaal bij!

De beurzen wereldwijd schrokken ervan. Alsof dit ineens uit de lucht is komen vallen!. Beleggers zijn net mensen. Ineens is de uitgang te klein.

De AEX opende met een groot gap down. Dit gap is gedurende de dag niet gesloten. Stond de AEX vorige week donderdag nog op 804 punten, gisteren op de bodem stond deze index 30 punten lager. Het slot was 1.42% lager op 778.28 punten.

De trend van de AEX

De AEX dook onder de MA20. Maar noteert nog boven de MA50.. Dit in tegenstelling tot bijna alle andere beurzen. Het heeft er alle schijn van dat de top er staat en dat er een correctie van start is gegaan. De eerste sinds november vorig jaar?!

De trend van de DAX

De DAX is al bijna bij de MA200 aanbeland. Verkopers hebben haast.

Wallstreet

S&P500

De S&P500 is uit de wig gevallen en onder de MA20 en 50 gedoken. Met vandaag een herstel.

NASDAQ

Zelfs de nasdaq zakte gisteren onder de belangrijke MA50.. Maar de kopers sputteren tegen. Vannacht is een offensief gestart. Groene futures vanmorgen op de borden. Bounce-time!

Wat mogen we vandaag verwachten?

Na de sell-off van gisteren is er een bounce gestart. De grootte van deze bounce vertelt dan weer veel over het vervolg. Morgen is de FED aan de beurt om te vertellen wanneer de tapering van start gaat. De hele financiele wereld kijkt ernaar uit. Nog een dagje geduld voor dit feest.

Groene futures vanmorgen, de dag kan opgewekt van start.

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort