Het beursjournaal van woensdag 22 september

Na de sell-off van afgelopen dagen, kwam er dan gisteren het herstel op de beurzen.  De AEX pluste 1% om te sluiten op 786.31 punten. Op wallstreet was het herstel echter zo zwak, dat de dow jones en de s&p500 niet eens groen konden sluiten. 

Het beursjournaal van 22 september

Terugblik gisteren

Shell stond in de belangstelling. Het olie- en gasconcern verkoopt al zijn bezittingen in het grootste Amerikaanse olieveld aan branchegenoot ConocoPhillips. De deal levert Shell omgerekend meer dan €8 miljard op. Het aandeel Shell werd de winnaar van de dag op het damrak met een plus van 3.35%. Arcelor mittal droeg de rode lantaarn.

Het marktbeeld van gisteren

Beleggers wachten op de FED

Het belangrijkste moment van de week is vanavond als de FED met haar rentebesluit en toelichting komt. Er is afgelopen tijd al gehint op het terugdraaien van de coronasteun, vanavond zal de FED concreet haar plannen wereldwijd maken.

Standard & Poor’s verwacht dat de Chinese vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group waarschijnlijk in gebreke zal blijven bij het nakomen van zijn financiële verplichtingen. Het belangrijkste ratingbureau ter wereld denkt niet dat de Chinese overheid met directe financiële hulp voor Evergrande zal komen.

Citigroup denkt dat Evergrande niet een soort ‘Lehman Brothers-moment’ voor China gaat worden. De ondergang van die Amerikaanse zakenbank was een belangrijke aanjager van de financiële crisis van 2008 was. De Amerikaanse overheid weigerde destijds Lehman te hulp te schieten.

De trend van de AEX

De AEX heeft keurig steun gehouden bij de MA50. Gisteren dus het herstel. Dat herstel stopte precies bij de MA20.  De uptrend hapert. Maar is nog niet gebroken bij de AEX.

De trend van de NASDAQ

Deze index is wel onder de MA50 gesloten. Ook zien we een potentieel kopschouderTOPpatroon ontstaan. Het nekje heeft het echtr nog niet begeven, dat hadden we ook niet verwacht, de rechterschouder is immers nog te klein. Onder het nekje is deze index definitief gebroken en kunnen er fors lagere doelen verwacht worden. Het startschot is er echter nog niet.

 

Wat mogen we vandaag verwachten?

Beleggers kunnen ook vandaag een afwachtende houding innemen. Alles staat in de wachtstand voor vanavond.   In de wachtstand met een positieve ondertoon. Dat zal niemand verbazen, want dat zien we bijna altijd. Net als gisteren dus ook vanmorgen groene futures op de borden.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort