Het beursjournaal van donderdag 23 september

Het was opnieuw een hersteldag gisteren. De klappen van eerder worden goed geabsorbeerd. Beleggers wachtten vol goede moed op de FED die in de avond met nieuws kwam. Alle beurzen eindigden de dag met groene standen. 

Het beursjournaal van 23 september

Terugblik gisteren

De stemming zat er de hele dag goed in door afgenomen zorgen over Evergrande. Alle beurzen in Europa konden plussen.  De AEX eindigde 0.77% hoger op 792.40 punten.

Om 20.00 uur was de FED aan het woord. Beleggers leken het als een teken van kracht te zien dat de Fed het obligatieopkoopprogramma snel wil afbouwen en mogelijk al in 2022 de rente gaat verhogen. Ook Wallstreet eindigde eveneens met grote plussen. (+1% gemiddeld).

 

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

 

De trend van de AEX

Zoals alle vorige keren dit jaar worden pogingen tot correcties binnen enkele dagen teruggedraaid. Dat is dit keer niet anders. Het spel om de MA50 is telkens door de bull gewonnen, geen trenddraai in zicht voor de AEX. Het slot gisteren was weer boven alle MA’s

 

De trend van de DAX

De DAX is een stuk zwakker. Deze index is wel onder de MA20 en 50 gedoken. Wel zien we net als bij de AEX een sterk herstel de laatste dagen. De vraag voor de rest van de week is of het een echte V-shape gaat worden (daar lijkt het op) of dat de kopers al eerder stoppen zodat we overal te maken gaan krijgen met lagere toppen.

Wallstreet

De trend van de NASDAQ

Ook de nasdaq herstelde afgelopen dagen. De stijging is vooralsnog niet verder gekomen dan de MA50. Het zou zomaar kunnen dat er een groot kopschouderTOPpatroon aan het ontstaan is. De rechterschouder is nog relatief klein, dus die mag nog wel groter en hoger. Waar de AEX dus snel weer in positief vaarwater zit, lukt dit de overige beurzen niet. Ofwel, er is meer nodig om alles weer positief te krijgen.

Wat mogen we vandaag verwachten?

Na een paar bouncedagen is het de vraag tot hoe ver het herstel doorzet. Bulls moeten aan de slag want als we met lagere toppen te maken gaan krijgen, gaat september nog een vervelend staartje krijgen. De computerprogramma’s  zijn zoals bijna elke dag voorbeurs al in de aanval. De aanval is de beste verdediging.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort