Het beursjournaal van vrijdag 24 september

De financiële markten schuiven de onzekerheden aan de kant. Het feest moet doorgaan.  Ten koste van alles. Het lukte de AEX voor het eerst in de geschiedenis om een slot boven de 800 punten te zetten.  

Het beursjournaal van 24 september

Terugblik gisteren

De enige beurs die niet meedeed met het feest was de beurs van London. Daar rode cijfers. Voor de rest was het weer business as usual. De FED maakte bekend dat het terugbrengen van de steunmaatregelingen van start gaat, beleggers zijn er blij mee. Ook de problemen met de Evergrande worden goed verwerkt. Energieprijzen gaan door het dak. Beurzen interesseert het niet. Hoogtevrees na 11 maanden onafgebroken stijgen is blijkbaar niet nodig. De koopwoede blijft in volle gang doorgaan. Doorknallen!  Het lukte de AEX om een hoogste slotstand ooit te plaatsen met een slot op 800.61 punten. De AEX was hierin overigens wel allee; overige beurzen bereikten die hoogste slotstand ooit niet.

 

Het marktbeeld van gisteren

 

De trend van de AEX

De AEX opende met een gap -UP en liet dat gap de hele dag open. De kopers brengen de AEX bij een hoogste slotstand ooit. De correctie van eerder deze week is alweer vergeten. Net zoals alle vorige correcties van dit jaar. Ze zijn alweer klaar voordat ze goed en wel begonnen zijn.

Op Wallstreet is er minder euforie. Sterker nog, we zien voor het eerst dit jaar een death cross voorbij komen. Ofwel een trenddraai. Dit kan natuurlijk een vals signaal zijn, dat weet je nooit op voorhand. Het signaal staat er, afwachten hoe het zich ontwikkelt.

Dow Jones

De stijging sinds november heeft ervoor gezorgd dat er een enorme wig is ontwikkeld. Deze wig is een week geleden neerwaarts verlaten. Maar ook is zeer goed te zien dat dit ongewenst is. De wig wordt meteen al teruggetest. Dit kan 2 dingen betekenen: OF het wordt een valse uitbraak OF dit is een normale terugtest waarna er dan WEL de daling voortzet. Op dit moment onbeslist.

S&P500

 

 

Conclusie:

De AEX  is niet leidend, maar deze index laat wel duidelijk zien dat het feest nog niet klaar is.  Er is wel een zeer interessante ontwikkeling deze week op wallstreet. Maar in dit stadium is nog niet beslist wat het gaat worden. Is dit het begin van de draai? Of wordt dit in de kiem gesmoord? Wellicht dat het weekslot hier meer duidelijkheid over gaat geven.

Wat mogen we vandaag verwachten?

Een rustige start. Natuurlijk zullen de kopers op de AEX proberen om de index boven de 800 te houden. Er is wel een gap van gisteren, de kans dat dit gap opgezocht gaat worden is zeker aanwezig. Wallstreet zal stoeien met het trendkanaal.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort