Het weekend-journaal van zondag 10 oktober

We zien de laatste tijd een switch bij beleggers. De grondstof-fondsen zijn gewild door de aanhoudende stijgende olie-en gasprijzen.  Ook de verzekeraars doen het bovengemiddeld goed. De Tech fondsen  raken echter steeds meer uit de gratie.

Het weekend-journaal van 10 oktober

Terugblik

ASML heeft een grote weging binnen de AEX index. Al is deze weging onlangs wel teruggebracht. De voormalige beurslieveling is haar glans wat aan het kwijt raken. Wat loodrecht omhoog gaat, gaat ook loodrecht omlaag. ASML is daar een goed voorbeeld van.  Sinds de top van een maand geleden is het aandeel 150 euro gezakt. Het is momenteel in gevecht met de MA20. Een logisch rustpunt. (Geen eindpunt).

SHELL

De aanhoudende olie-en gasprijsstijging legt een andere grootgrutter binnen de AEX geen windeieren.

 

Shell had een zwaar corona-jaar, maar inmiddels profiteert shell natuurlijk enorm. Het aandeel is weer boven alle MA’s gesloten wat natuurlijk sterk is.

AEX

De AEX tikte afgelopen week de MA20 aan en had daar steun. De lange-termijntrend is hiermee dus nog niet gedraaid. Een weekslot onder die Ma20 is nodig om het lange-termijnplaatje te doen draaien.

 

Wallstreet

Ook wallstreet is in gevecht met de MA20. Afgelopen week is dat niveau opnieuw aangetikt.

S&P500

 

NASDAQ

De dow jones 

 

Conclusie

Net als vorige week zijn de beurzen in gevecht met belangrijke zones. Afgelopen week kwam precies steun waar het ook moest. Leve TA !

Hierboven staan de lange-termijngrafieken, maar ook voor de korte termijn is het nog geen gelopen race. Zie hier de NASDAQ korte trend. Onbeslist.

Komende week is er een grotere expiratieweek. De korte trends op de beurzen hebben nog geen uitsluitel gegeven over het vervolg.  Het belooft een drukke week te worden.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort