Het weekend-journaal van zondag 24 oktober

Terwijl de DAX een zijwaartse week kende, had de AEX een stijgingsweek. Bijna dagelijks werden nieuwe hogere toppen geplaatst bij de AEX. Meest interessant is echter wellicht de visie van PlanB over de bitcoin.

Het weekend-journaal van 24 oktober

Terugblik afgelopen week

Net als de weken ervoor was het een sterke week voor de AEX. Philips kwam aan het begin van de week met een outlookverlaging (winstwaarschuwing) maar werd toch de grootste stijger van de week binnen de AEX met een plus van 7%.

Het cijferseizoen is in volle gang. De cijfers zijn over het algemeen prima, zeker omdat er een vergelijking met het rampjaar 2020 wordt gemaakt. Prima cijfers dus, maar de outlook is bij veel bedrijven terughoudend. De kosten stijgen hard en de vraag is of de stijgende kosten allemaal kunnen worden doorberekend aan de consument. Als dat zo is, kunnen we onze borst nat maken voor komend jaar, want dan krijgt iedereen te maken met grote prijsstijgingen. Beurzen leggen dit slechte nieuws tot nu toe massaal naast zich neer.

Beleggers zijn vooral opgelucht dat de bijna-failliete Chinese vastgoedreus Evergrande afgelopen vrijdag onverwacht een achterstallige rentebetaling gedaan heeft aan internationale obligatiehouders.

FED-baas Powell waarschuwde verder dat de hoge inflatie mogelijk tot ver in 2022 gaat aanhouden. Ook werd gemeld dat de aanleveringsproblemen van veel producten aan het verergeren zijn. Beleggers hebben er in dit stadium van het feest geen oren naar.

Een sterke week dus voor de AEX met wel een kleine daling tegen het slot van de handel. Maar het stijgend kanaal is de hele week in stand gebleven. Geen veranderingen dus in de trend.

 

Waar de AEX dagelijks hogere toppen laat zien, doet de DAX dit niet. Een zijwaartse week voor onze oosterburen. Er is nog altijd een gerede kans dat de DAX bezig is met het vormen van een groot kopschouderpatroon. De rechterschouder is nog niet klaar. Het patroon is echter nog wel gewoon valide.  Het echte verkoopsignaal is er pas bij het neerwaarts doorbreken van de neklijn. Niet aan de orde nog. Het minimale koersdoel bij het doorbreken van de neklijn is 13.800 punten. Dan weet je het alvast.

 

De olieprijs blijft hard stijgen. De bovenkant van het stijgend trendkanaal werd afgelopen vrijdag aangetikt. Tijd voor een terugslag?

 

De lange rente is aan het stijgen. Maar om het in perspectief te plaatsen, hier maandgrafiek van de BUND. Dat is een mandje Duitse langlopende obligaties. De koersen zijn wat aan het zakken, maar pas onder dat rode stippellijntje wordt het zorgelijk.

Vooruitblik komende week

Ook komende week zal in het teken staan van de kwartaalresultaten. En van de inflatie. En van de bitcoin?

De bitcoin volgen we natuurlijk ook op de voet. Beleggers in bitcoin worden helemaal gek gemaakt. Volgens PlanB gaat de bitcoin komende maanden SKY HIGH.

De bitcoin had afgelopen week ook een nieuwe all time high. Maar dit is slechts pas het begin volgens Plan B. Lees hieronder hun visie.

PlanB voorspelt grote stijgingen voor de Bitcoin koers – CryptoBenelux

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort