Welkom bij Optietrading in 2023!

Het jaar 2022 ligt alweer achter ons. Time flies!  We hobbelen van crisis naar crisis. Afgelopen jaar was er niet 1 crisis maar een handjevol. En het vervelende is dat we er nog niet zijn. Hieronder een terugblik en een vooruitblik. Welkom bij optietrading in 2023!

Een terugblik

2022 is het jaar van de grote inflatie geworden. De beleidsmakers dachten een jaar of 10 dat gratis geld loonde, maar die boemerang komt snoeihard terug. In de V.S. is de hypotheekrente keihard aan het stijgen, waardoor de huizenverkopen instorten.

Het jaar 2022 is ook wel het jaar geworden van het inzakken van de cryptomarkt. Vroeger verzamelden we postzegels of sigarenbandjes, de laatste 10 jaar is er een andere hobby ontstaan bij velen: cryptomuntjes verzamelen. Van null naar heel veel en weer terug naar null? Of zitten we dichtbij een ultiem aankoopmoment voor komende periode?

 

optietrading 2023

 

Het probleem voor bulls in het nieuwe jaar is dat bedrijfswinsten momenteel nog 20% boven het lange-termijn gemiddelde noteren. Meer dan 10% boven de lange-termijntrend betekent dat er een recessie aankomt. Die recessie heeft de markt nog niet ingeprijst.

 

De beurzen in het jaar 2022

AEX

De top van het jaar werd meteen in de eerste week van het jaar gezet. Met name de eerste 3 maanden van het jaar waren zwak met een daling van AEX 803 naar 653. De overige 9 maanden waren relatief zijwaarts. Felle bewegingen, maar maandelijks werd de 700 punten opgezocht; het hele jaar. Het jaarslot was op 689.10 punten.

DAX

Bij de dax staan alle cycli van dit jaar ingetekend. Alle golven van het jaar van top tot bodem. De vraag is meteen tot hoe diep de laatste golf gaat komen, want die lijkt nog niet klaar.

NASDAQ

De NASDAQ heeft het meest duidelijke patroon van alle beurzen. Er is feitelijk het hele jaar niets veranderd. De Ma200 bood weerstand en bij elke golf zakte de nasdaq naar een lower low. Alleen in de laatste golf is nog geen lagere bodem gezet. Die laatste golf lijkt dan ook nog niet klaar.

 

Hoe hebben we gepresteerd in 2022?

We traden verschillende portefeuilles op de chat. Voor de grote belegger maar ook voor de kleine belegger.

Maar vooral zijn we afgelopen tijd bezig geweest met testen, testen en testen. We maken fouten. Fouten maken hoort erbij. Belangrijk is om van die fouten te leren zodat het de keer erop beter gaat. We zijn dus druk bezig geweest om ons tradingsysteem te optimaliseren.

Hieronder 2 portefeuilles, een grote en een kleine. Met de netto rendementen van dit jaar.  En dan zie je dat er goede maar ook slechte maanden tussen zitten. Vooral dat laatste is een leerschool voor komend jaar geweest. Want na het vele testen zijn we nu  net met een uniek concept gestart en dat gaan we het komend jaar veel verder uitrollen. Vermogensbeheer vanaf €100.000.-

 

 

Een vooruitblik

Wat gaan we doen in 2023?

De VIP-service van optietrading blijft zoals het is. Meer hierover vindt je hier

De VIP service van optietrading

Omdat we ook met vermogensbeheer starten, vervalt in 2023 de light-service van optietrading.

Het vermogensbeheer hebben we ondergebracht in een nieuwe site. Alle informatie hierover met alle benodigde documenten staat hier

https://smartthetafund.com/

 

We wensen je een geweldig 2023 met goede gezondheid en mooie rendementen!

Voor vragen kun je mailen info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort