Einde kwartaal nadert, winstnemingen op de beurzen

Het werd een rondje winstnemingen afgelopen week op de beurzen. De AEX verloor ruim 2%. Na 8 groene weekcandles op de nasdaq, kleurde de candle van deze week ook rood. Beleggers maken pas op de plaats. Komende week is het de laatste week van het kwartaal.

Een rondje winstnemingen

Afgelopen week zakten alle beurzen. Een rondje winstnemingen op de borden. De AEX maakte een beweging van de bovenkant bollingerband naar de onderkant bollingerband. De onderkant gaf precies steun, volgens het boekje.

 

Spannend is het niet. Dat laat de paniekbarometer VIX al een tijdje zien. Er heerst ultieme rust op de beurzen, en zelfs tijdens dalingen op de beurzen doet deze VIX nauwelijks iets. De handel prijst geen grote beweging in.

Opmerkelijk is onderstaande grafiek toch wel. De rente is afgelopen jaar fors gestegen, de huizenprijzen dalen, maar de ETF US Home construction is aanbeland op de hoogste stand ooit!

Ook in Nederland kunnen we misschien wel denken dat het vroeger beter was, maar deze grafiek zegt iets anders!

Wat betreft de renteverhogingen: de centrale banken zijn nog niet klaar. Er komt nog wat aan! De markt verwacht nog 1 renteverhoging dit jaar. Komende maand al.  (FED 1; ECB misschien 2 dit jaar). Daarna pauze, en vanaf begin volgend jaar weer rentedalingen.

 

 

Prijzen zakken hard

Prijzen van bulkvervoer zakken knetterhard; inmiddels het laagste niveau sinds 2019 en 88% lager dan de piek. Deflation coming.

 

Wagner huurlingen

Het nieuws van dit weekend is dat er een opstand in Rusland gaande is.

Wagner huurlingen hebben de eerste stad ingenomen en zijn op weg naar Moskou. Poetin noemt het landverraders. Wordt vervolgd.

Live | Wagner-militie trekt zich terug uit Russische steden na deal met Kremlin | De Standaard

De beurzen

Een rode weekcandle voor de NASDAQ. DAT is lang geleden! De vraag is of dit de start van een grotere correctie gaat worden of dat de kopers snel weer terugkeren. Met andere woorden: is de loodrechte stijging klaar? OF gaat de blow-off top nog hoger gezet worden?

 

Het gaat te ver om alle nasdaq-aandelen te laten zien die we volgen, maar we willen laten zien dat  er op dit moment nog geen duidelijkheid is of de loodrechte stijging al klaar is.

De daling van afgelopen week ging erg rustig. Extreme greed is net gedraaid naar greed.

De service optietrading

Wil je onze posities volgen? Meedoen? Of alleen meelezen op de live-chat? Dat kan!

De chat is gezellig en ook leerzaam. Als je zin hebt, we hebben een leuke actie. Neem een kwartaal abonnement en we laten het lopen tot het eind van het jaar!

De VIP service van optietrading

voor aanmelden of info kun je mailen: mail info@optietrading.com

Een goede handelsweek gewenst!

Rene