Het blijft feest op de beurzen

Er is in 2023 een groot feest gaande op de beurzen. De daling van vorig jaar is teruggedraaid en sommige aandelen noteren alweer de hoogste stand ooit. Apple is de 3 biljoen USD in waarde gepasseerd. Apple alleen is bijna 2x groot als alle 40 aandelen van de Duitse  DAX index.

Feest

Het slechte beursjaar 2022 is vergeten. Dat Europa momenteel in een recessie zit, interesseert niemand. This time is different. De inflatie is aan het zakken en iedereen heeft een baan. Alle potentiele problemen macro-economisch zoals de grote tekorten van de landen worden ter zijde geschoven.

Beleidsmakers in Europa en in de VS zijn nog bezig met het verhogen van de rentetarieven. De inflatie in de eurozone is echter al hard aan het zakken. Deflation coming.

 

Party tike its 1999!

De winst van apple groeit niet. De koers van het aandeel wel. De beurswaarde van Apple is door de gestegen koersen van de laatste tijd de 3 Biljoen USD gepasseerd. Microsoft is ook hard op weg om die kant op te gaan. Apple en Microsoft zijn beide zo hard opgelopen dat ze ruim de totale waarde van de DAX40 overstijgen!

 

 

Als een correlatie ineens enorm gaat afwijken, is het niet onverstandig om alert te zijn.

 

De huizenbouwers in de VS  vieren eveneens feest. Hoogste stand na hoogste stand dit jaar. De fors gestegen lasten bij burgers door de grote stijging van de hypotheekrentes is voor deze index blijkbaar niet relevant. Of moeten we zeggen NOG niet relevant?

 

Extreme greed

De fear & greedindex laat zien dat beleggers de toekomst zonnig zien zitten. Waar vorig jaar de meeste tijd angst overheerste, is dat dit jaar andersom.

 

De omgekeerde yieldcurve (korte rente is hoger dan de lange rente) leidde in het verleden altijd  tot een recessie. Het verdienmodel van de banken is er immers niet meer. Het is dan ook erg waarschijnlijk dat de VS in een recessie gaat komen. Europa zit er al in, de VS wellicht pas volgend jaar.

 

Slaapt u rustig verder.

Er is rust op de markten. De VIX (paniekmeter) noteert op de laagste stand in 3 jaar. Er wordt geen grote beweging down op de beurzen ingeprijsd. Opties zijn momenteel erg goedkoop.

De beurzen

De huidige golf UP van de NASDAQ is een heftige. En niets wijst erop dat het al klaar is. Beleggers blijven iedere kleine dip per direct kopen. De NASDAQ is de leider en zolang de leider niet draait, kunnen de overige beurzen dat ook niet.

Het kunstmatig intelligente aandeel binnen de NASDAQ wat dit jaar het hardste knalt, is NVDIA. Eens in de 20-25 jaar kom je een bubble tegen. Alleen gelooft niemand op dit moment dat dit een bubble is. of dat er momenteel veel bubble aandelen binnen de NASDAQ zijn.  Niet vol short gaan nu, dat is wat de grafieken zeggen. Wel alert zijn en blijven want er komt iets aan. Later dit jaar of misschien pas volgend jaar. Het jaar 2022 was een voorproefje, niet meer en niet minder.

De fundamentals van NVIDIA liegen er niet om. Met een koers/winst verhouding van 214 is dit aandeel een stuk duurder dan bijvoorbeeld TESLA. (wat een K/w van 80 heeft)

 

 

De service optietrading

Wil je onze posities volgen? Meedoen? Of alleen meelezen op de live-chat? Dat kan!

De chat is gezellig en ook leerzaam. Als je zin hebt, we hebben een leuke actie.

Neem een kwartaal abonnement en we laten het lopen tot het eind van het jaar!

voor aanmelden of info kun je mailen: mail info@optietrading.com

Een goede handelsweek gewenst!

Rene