De magnificent 7 blijven nog altijd outperformen

De magnificent 7 op de nasdaq zijn inmiddels goed voor 55% van deze index. Europa is in recessie, beleggers vinden van niet.  Afgelopen week werd de  jaartop op veel beurzen weer aangescherpt. De grootste spelers binnen de nasdaq blijven dag in dag uit hogere koersen plaatsen.

Magnificent 7

De renteverhogingen van afgelopen half jaar doen niks negatiefs met beleggers. Sterker nog: het jaar 2023 is een enorm sterk beursjaar!  De huizenprijzen dalen, maar dat is niet het probleem van beleggers.  Waar beleggers in het jaar 2022 terughoudend waren, is het dit jaar andersom. Er wordt gekocht op elk niveau.  De grote spelers op de NASDAQ (magnificent 7) blijven knallen. Beleggers zijn in een permanente staat van extase.

Huizenprijzen dalen

Groothandelsprijzen zakken snel. Vraaguitval is de oorzaak.

 

 

Inflatie zakt

De inflatiecijfers van afgelopen week lieten zien dat de prijzen iets minder hard stijgen dan verwacht. Hiermee wordt meteen de verwachting gewekt dat de FED wellicht nog slechts 1 renteverhoging zal doen. Tot een week geleden ging de markt uit van nog 2 renteverhogingen.

We kennen inmiddels de MAGNIFICENT SEVEN.

Hieronder staan ze. Deze 7 aandelen zijn zo hard gestegen, dat ze inmiddels 55% van de NASDAQ uitmaken.  Zonder deze 7 aandelen zou de nasdaq en de s&p500 een heel stuk minder zijn gestegen dit jaar

NVIDIA

NVDA is het best presterende NASDAQ-aandeel dit jaar. Het eerste draaimomentje van het jaar is er nog altijd niet.

APPLE

Geen winstgroei dit jaar tot nu toe voor apple, wel is de koers dit jaar enorm opgelopen. Geniet ervan zolang het kan!

MICROSOFT

TESLA

̶H̶y̶v̶e̶s̶  META

AMAZON

GOOGLE

NASDAQ

Vorig jaar een zwak jaar voor de NASDAQ, dit jaar is het andersom. Onophoudelijk knallen!  Waar de AEX al tijden van de bovenkant BB naar onderkant BB gaat (verderop in deze update) , zien we bij de NASDAQ dat er afgelopen maanden nooit de onderkant wordt bereikt. De middellijn van de band gaf al steun. Wat een kracht, en wat een sterke trend!

De euro/dollar

De stijging van de beurzen startte vorig jaar oktober. Dat was tevens het moment dat de EURO/USD bodemde. Inmiddels is er een grote stijgende wig ontstaan. En is er nu zelfs (sinds het meevallende inflatiecijfer uit de VS van afgelopen donderdag) een uitbraak boven uit die wig. Eindfase stijging?

De AEX

Over de AEX kunnen we kort zijn. Het enige wat er gebeurt (al maanden) is dat de index van onderkant bollingerband naar bovenkant bollingerband gaat. En weer terug. Keer op keer. De NASDAQ zakt slechts tot de middellijn, de AEX dus wel telkens tot de onderkant. We zitten in een langdurige zijwaartse periode.

De AEX is zijwaarts, de chippers binnen de AEX niet. Die knallen met de nasdaq mee! Hier BESI

En de grootste speler binnen de AEX ASML

En het kleine broertje van ASML, ASMI (inmiddels behoorlijk groot aan het worden)

Conclusie:

Beurzen noteren in een permanente staat van euforie.  Beleggers kopen elke dip, vooral op de NASDAQ. De trend blijft strak UP. Zolang dat het geval is, zullen de overige beurzen niet corrigeren. Vrijdag werd overal de bovenkant bollingerband weer aangetikt waarna winstnemingen volgden. Als de AEX doet wat ie al maanden doet, komt er nu weer een rondje winstnemingen aan op het damrak.

Het cijferseizoen is gestart, tevens is er komende week een grote expiratie op de beurzen.

Woensdag krijgen we resultaten van TESLA en ASML en nog een paar grote spelers

De service optietrading

Wil je onze posities volgen? Meedoen? Of alleen meelezen op de live-chat? Dat kan!

De chat is gezellig en ook leerzaam. Als je zin hebt, we hebben een leuke actie.

Neem een kwartaal abonnement en we laten het lopen tot het eind van het jaar!

voor aanmelden of info kun je mailen: mail info@optietrading.com

Een goede handelsweek gewenst!

Rene