Het technisch plaatje van de grootste spelers

Afgelopen week werd de rente in de VS en ook in Europa weer verhoogd. De korte rente staat inmiddels op het hoogste punt sinds 2001. De beurzen vinden het fijn. deze update bekijken we het technisch plaatje van de grootste spelers. Doe er je voordeel mee!

Nieuwe hoogtepunten!

Beurzen hadden opnieuw een sterke week. Alleen donderdag ging het wat minder op Wallstreet, maar dat werd vrijdag weer rechtgezet. De AEX wist uit te breken boven zware weerstand!

Het technisch plaatje van de grote spelers

Hieronder zie je de grafieken van de grootste spelers binnen de NASDAQ. We beginnen met de allergrootste. Met veel vertrouwen wordt uitgekeken naar de kwartaalresultaten. Deze komen 3 augustus. De huidige koers/winstverhouding van apple is 33.

APPLE

 

Bij Microsoft is de vlieg in de soep wel gevonden.   Na het bekend maken van de kwartaalresultaten afgelopen week volgde er een sell-off. Microsoft zakte onder de MA20 en zakte meteen tot de MA50, Daar werd steun gevonden. Momenteel zit het aandeel in een overgangsfase. Het aandeel lijkt de stijgende trend te verlaten.  De K/W van MSFT is 36.

MICROSOFT

Tesla is na de kwartaalresultaten met kracht uit de rising wedge gevallen.  Sindsdien hangt het aandeel aan de MA20.. Lukt het om weer boven die gele lijn te sluiten, zou dat bullish zijn, Lukt dat niet, dan ligt de weg naar beneden open. Eerste doel is die rode lijn, daaronder verpietert het positieve technisch plaatje van de laatste tijd.  De KW van Tesla is 86.

TESLA 

 

Net als bij apple, staan ook bij NVIDIA alle seinen op groen.  Het aandeel leunt al het hele jaar op de gele lijn. (MA20). Wel zien we dat het de laatste weken niet echt lukt om hogere toppen te plaatsen. Van een draai is echter nog geen sprake. Het lijkt erop dat het aandeel nieuwe impulsen nodig heeft om verder omhoog te kunnen. Op 23 augustus komen de resultaten van het 2e kwartaal. Fundamenteel is het een duur aandeel met een KW van 244.

NVIDIA

Het aandeel META had de laatste week moeite met de MA20 (gele lijn) maar na de resultaten van afgelopen week bleek meteen dat het feest door kon gaan. Met een gap-UP klom het aandeel naar nieuwe highs. Het ligt er sterk bij.  Fundamenteel: de K/W ratio is 42.

META

Amazon komt 3 augustus met de resultaten. Het aandeel heeft een huidige koers/winst verhouding van 314 (!!) Het technisch plaatje hieronder is interessant. Net als Tesla is er een rising wedge zichtbaar. Deze is neerwaarts verlaten, maar wordt momenteel weer teruggetest. Komende week valt de beslissing. Is de stijging klaar ? Of komt er een nieuwe knal IUP aan?

AMAZON

Bij google was het twijfelachtig of de stijgende trend door zou kunnen gaan. Afgelopen weken was er een zijwaartse beweging. Maar na de presentatie van de resultaten deze week, kreeg het aandeel weer vleugels. Alle seinen ook hier op groen dus.

GOOGLE

 

Op de live chat van optietrading bespreken we dagelijks de beurzen. En bovengenoemde aandelen. Ook nemen we posities in op deze aandelen. We hebben onze focus de laatste tijd verlegd van de AEX naar de NASDAQ omdat de AEX al 5 maanden zijwaarts beweegt. (eindelijk nu een uitbraak). Maar op de NASDAQ is beter te traden.  Natuurlijk blijven we de AEX ook volgen, het is echter interessanter om onze blik te verruimen, dus doen we dat!

Doe je mee?

AANBIEDING

Als je een kwartaal abonnement VIP neemt, laten we het lopen tot het eind van het jaar!

De VIP service van optietrading

 

Een goede handelsweek gewenst!

Rene vd Vondervoort