De koopwoede bij beleggers verdwijnt

De koopwoede bij beleggers begint wat af te nemen. Voor het eerst dit jaar zien we 2 rode weken achter elkaar op de NASDAQ.  Steeds meer aandelen laten topvorming zien. Is dit de start van een grotere correctie? 

Is het feest afgelopen?

De AEX laat een grote stijgende wig zien. De index is echter nog niet gebroken. Een stijgende wig belooft doorgaans wel een grotere beweging de andere kant op. Maar zover is het nu nog niet. Er is echter weinig nodig om het positieve plaatje te doen verpieteren.

 

Tot nu toe zagen we het hele jaar dat elke kleinste beweging omlaag op de NASDAQ meteen werd opgekocht. Sinds de kwartaalresultaten Q2 worden gepresenteerd lijkt er echter een ommekeer te komen. Beleggers zijn niet meer zo gretig. Computerprogramma’s die doorlopend alles bleven kopen, stoppen ineens.  Zie hieronder de koersontwikkelingen van de grootste spelers wereldwijd en oordeel zelf.  Onder in de grafiek zie je de letter E en D. E = Earnings, D = Dividend. Dit ter info.

 

Disclaimer: De updates die worden gepresenteerd zijn informatief. Concrete informatie zoals trades en koersdoelen is ledeninformatie. Als je het leuk vindt om voor een paar euro per dag deze info te krijgen, kijk dan even hieronder. De aanbieding is dat als je een kwartaal abonnement VIP neemt, dat we het abonnement laten lopen tot het eind van het jaar. 

De VIP service van optietrading

 

APPLE

Apple laat fundamenteel nog nauwelijks groei zien. Het aandeel blijft echter doorstijgen. Het jaar 2023 was tot 2 weken geleden een zeer sterk jaar voor het aandeel. De stijging heeft de vorm gekregen van een grote stijgende wig. Net voor de resultaten van het laatste kwartaal viel het aandeel uit deze wig. Sindsdien zien we alleen maar zwakte. Het positieve technisch plaatje wat er lange tijd stond is verdwenen voor dit aandeel. Wel zien we nu de RSI redelijk oversold. Dat is logisch na een daling van 10% van het aandeel in 2 weken.

MICROSOFT

Een duidelijk plaatje. Het stijgend trendkanaal is neerwaarts verlaten. De koopwoede is weg. Er staat bijna een death cross. Hasta la vista.

 

 

TESLA

2 Weken geleden zagen we de laatste kwartaalresultaten. Prompt grepen de verkopers hun kans. Er werd met een gap down geopend en sindsdien is er geen koopwoede meer te zien. Afgelopen week is tesla onder de MA50 gedoken. Er is trendmatig een duidelijke verzwakking opgetreden. Na de golden cross van begin mei volgde een grote stijging; we zijn benieuwd wat het aandeel gaat doen na de aanstaande death cross. (kruising gele en rode lijn)

 

 

NVDIA

Toen de resultaten van het eerste kwartaal in mei werden gepresenteerd, vloog NVDIA. Er werd een groot gap geslagen en het aandeel denderde door. Dit grote gat staat nog altijd open. Afgelopen weken stopte de stijging echter. Vrijdag eindigde het aandeel voor het eerst dit jaar onder de belangrijke MA50. Trendmatig duidelijk een verzwakking.  Op 23 augustus worden de resultaten van Q2 gepresenteerd. Met een huidige koerswinst-verhouding van 213 is het een peperduur aandeel. Markten hebben (hadden) alle vertrouwen dat de toekomstige winsten zeer sterk zullen blijven.

META

Dit aandeel ligt er ongeveer het sterkste bij van allemaal. Eenrichtingsverkeer. Het hele jaar al. De prachtige steun is er continue bij de gele lijn. Klein minpuntje dus dat het slot vrijdag onder deze steun was. Rings a bell?

 

NASDAQ

De weekgrafiek laat zien dat de index ver boven de MA20 en 50 noteert.  Trendmatig is er in de weekgrafiek dus eigenlijk niets aan het handje. 2 rode weekcandles achter elkaar is natuurlijk niet sterk, maar er is meer nodig om de lange-termijn trend van de NASDAQ te laten draaien naar negatief.

 

 

De daggrafiek van de NASDAQ laat wel duidelijker topvorming zien. Begin januari 2023 was er de golden cross (kruising gele en rode lijn). Na die golden cross volgde een aaneengesloten stijging. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk of de stijging klaar is. Wel zien we de laatste weken dat de verkopers zich beginnen te roeren. Afgelopen vrijdag sloot de NASDAQ precies op de MA50, De hulptroepen zijn komende week dus hard nodig om deze index in positief vaarwater te laten blijven.

 

De service optietrading

We verwelkomen je natuurlijk graag als vip abonnee van optietrading.

Wil je eerst een paar weken de kat uit de boom kijken? Ook dat kan.  We hebben een kennismaking abonnement. Het verplicht je verder tot niets!

Kennismaken met de service optietrading!

 

Een succesvolle handelsweek gewenst!

Rene vd Vondervoort