Zelfs de handel begrijpt onze boodschap!

Vorige week meldden we dat de beurzen op belangrijke niveaus waren aanbeland.  Deze informatie is niet tegen dovemans oren gemeld. Zelfs de handel snapte het.   De hele week deden de kopers hun werk. Is het genoeg? 

De handel koopt om erger te voorkomen

Precies op het punt waar je steun kon verwachten, deed de handel afgelopen week haar werk. Kopen vanaf belangrijke steun dus. Niet 1 dag, maar de hele week. Klusje geklaard, zou je denken. Of?

Euro-dollar

De stijging op de beurzen startte vorig jaar met een stijging van de euro ten opzichte van de US dollar. Er is afgelopen half jaar een grote stijgende wig gevormd. Sinds de dollar sterker wordt, zien we het tegenovergestelde op de beurzen. Er is derhalve een zeer grote correlatie tussen de koersontwikkeling op de beurzen en de koersontwikkeling van de EUR/USD. In vorige recessies was de us dollar en de langlopende obligaties de safe haven. Gaat de geschiedenis zich herhalen? Of is het dit keer anders?

 

NASDAQ

In maart van dit jaar zagen we een golden cross als bevestiging van een trenddraai UP.  2 weken geleden  zagen we het omgekeerde met een death cross. Het zou dus zomaar kunnen dat dit de start van de draai is. De AEX is in de daggrafiek al onder de MA200 gekomen, de NASDAQ is daar nog ruim 10% boven.

Nou, je ziet, het. Geen start van een draai maar de hele week koopwoede. De NASDAQ is weer boven alle MA’s aanbeland. Eind goed , al goed! Het bearishe scenario is trouwens nog niet helemaal afgeschreven. Want ALS komende week alsnog een daling volgt, kan er een duidelijk kopschouder toppatroon gevormd worden. KAN. Nog niet zeker. Dat weten we komende week pas. Ik heb de lijntjes alvast ingetekend. Onder het groene neklijntje is het pas ”zeker”.

 

AEX

Behalve de NASDAQ met de grote 7, volgen we de AEX natuurlijk ook op de voet. En we zien dit jaar grote verschillen tussen de AEX en de NASDAQ.  Dat laat onderstaande grafiek zien.

Waar de NASDAQ nog 10% boven de MA200 noteert, is de AEX daar al onder. Sterker nog, de hele week bleef die MA200 weerstand. En ook de MA20 bleef weerstand. De MA20 is de middellijn van de bollingerband. Die middellijn geeft in een stijgende trend steun, en in een dalende trend weerstand.  Het is en blijft de vraag voor komende periode of die MA20 en 200 weerstand blijven geven. Dat kan alleen als wallstreet weer gaat zakken, anders wordt het een kansloze missie. Wallstreet heeft de key.

De service optietrading

Voor onze strategie maakt het verder niet uit of het wat langer duurt of niet. ”Te vroeg is net zo fout als te laat” geldt alleen als je met kale opties handelt.  Maar dat doen we niet, dat laten we over aan mensen die beter kunnen timen. Onze strategie is anders.

Als je het leuk vindt om op de chat mee te kijken of mee te doen, ben je van harte welkom! We zijn er voor de grote maar ook voor de kleine belegger! De aanbieding die we hebben is dat als je een kwartaal-abonnement  op onze VIP-service  neemt, dan laten we het lopen tot het eind van het jaar. Dus een maandje gratis extra!

 

De VIP service van optietrading

Een goede handelsweek gewenst!

Rene