Oorlog in Israël: Olieprijs weer omhoog

De ene oorlog is nog niet ten einde, of de volgende dient zich alweer aan. De olieprijs was net zo lekker aan het zakken maar hier is abrupt een einde aan gekomen. Oorlogen gaan altijd om het geloof, om macht en om de olieprijs. hebben we niks beters te doen?

Oorlog en olieprijs

Met name aan het eind van de week ging het ineens hard met de olieprijs. Samen met goud (+3%) en zilver (+4.2%) steeg de olieprijs 5.77% op vrijdag.

De onrust bij beleggers is aanwezig.  Beleggers lijken na een sterke handelsweek ineens toch de safe haven op te willen zoeken.

Fear & greed index

Euro-dollar

Hieronder de weekgrafiek.  Louter rode candles afgelopen maanden. Tot vorige week. Er leek een bodem te staan bij de euro met de groene hamer vorige week. Maar deze week wordt die bodem niet bevestigd. Want een nieuwe grote rode candle is er deze week bij gekomen. Nog altijd geen bodem dus voor de euro.

 

Het cijferseizoen is weer van start.

Woensdag wordt belangrijk, dan voorbeurs de cijfers van ASML, en in de avond nabeurs de resultaten van onder meer ALCOA, TESLA en NETFLIX.

 

 

 

Afgelopen maanden was de trend van de AEX dalend. Dit zien we echter niet terug bij de grootste spelers op de NASDAQ. Na de stijging van het eerste half jaar van 2023 zien we een zijwaarts vervolg.

TESLA

NVDIA

META

De grootste spelers dus zijwaarts, de index zelf ook. De neklijn is afgelopen maanden nooit neerwaarts doorbroken geweest, een echt verkoopsignaal staat er dus niet. Wel zien we een top in juli met sindsdien lagere toppen. Wachtend op nieuwe impulsen.

Afgelopen maanden is de AEX 10% gezakt. Er was echter een dalende wig ontstaan. Uiteindelijk is zo’n wig positief. Maar pas als de wig opwaarts verlaten wordt.  Afgelopen dinsdag gebeurde dat. Met een (nog altijd openstaand) GAP UP werd de wig verlaten.  Een positief signaal dus afgelopen week. Donderdag zagen we de stijging echter alweer haperen met een negatief vervolg op vrijdag. Is de stijging nu alweer klaar? Krijgen we nu alweer een nieuwe golf down?

Als we niet naar wiggen kijken, maar alleen naar de trend met bollingerband, zie je dat de AEX afgelopen week weer naar de bovenkant van de band is geklommen. Die bovenkant gaf weerstand met vrijdag een bearish vervolg. Ook onze favoriete indicator onder de grafiek staat op een breekpunt. Komende week is er een grote expiratieweek.  De kansen lijken aan de downside te liggen.

Het cijferseizoen is weer van start. Ook hebben we komende week een grote (en dus drukke) expiratieweek. Het is onrustig in de wereld. Financiële markten gaan hun eigen weg. We volgen zowel de korte als langere trends op verschillende markten.

De service optietrading

Als je het leuk vindt om een tijdje onze vip-chat te bezoeken, dan kan dat.

Doe je mee met onze trades? Alles kan, met of zonder begeleiding.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Het is minder dan 2 euro per dag!

De VIP service van optietrading

Een goede handelsweek gewenst!

Optietrading (specialist in optie-strategieën) (@Optietrading) / X (twitter.com)

Rene vd Vondervoort