Beleggers stappen uit aandelen

Het was een drukke expiratieweek.  De verkoopknop werd massaal ingedrukt. Beleggers stappen uit aandelen. De koersen gingen zuidwaarts.  De de safe haven (goud/zilver) werd opgezocht. En de bitcoin.

Beleggers stappen uit aandelen

We wisten dat het een drukke week zou worden.  Er stond immers een grote expiratie op de agenda. Aandelen gingen zuidwaarts. De verkoopdruk op de beurzen begint zichtbaar te worden. De AEX eindigde de week na een zwakke vrijdagsessie op 716,24 punten.

Deze slotstand was op het laagste punt van de dag, week en maand. Sterker nog, met deze slotstand is de aex-winst winst van afgelopen 10 maanden geheel verdampt!

 

We zien nu 3 rode maanden achter elkaar. Verkoopsignalen alom. En de middellijn van de bollingerband is neerwaarts verlaten. Gelukkig is de maand nog niet om, de laatste candle verandert nog.

AEX (maand)

De Europese leider de DAX laat hetzelfde zien als de AEX. Het slot afgelopen vrijdag op het laagste punt van de afgelopen 10 maanden. Ook hier 3 rode maand-candles achter elkaar. Genoeg gezakt? De indicator onder de grafiek geeft nu pas een verkoopsignaal. Ook hier geldt: gelukkig is de maand nog niet om. Als de kopers niet heel snel arriveren, kan de huidige zwakke periode gemakkelijk aanhouden.

DAX (maand)

Safe haven wordt opgezocht

Beleggers gaan uit aandelen en zoeken even wat meer veiligheid op. De goud en zilverprijs gaan sinds een paar weken lekker.

Goud (week)

 

Opvallend is ook dat de koers van de BITCOIN het goed doet. Is de volgende bull-run in aantocht?

BITCOIN (dag)

Obligaties, al 3 jaar rood.

Soms heb je een slecht jaar met obligaties. Heel soms 2 slechte jaren. Maar 3 verliesjaren achter elkaar zagen we niet eerder.

Het cijferseizoen is in volle gang. Deze week kwam Tesla met resultaten. Tegenvallers worden afgestraft als het sentiment niet goed is. Het aandeel tesla heeft het moeilijk.

TESLA (dag)

Een meevaller was er bij de resultaten bij NETFLIX. Er kwamen afgelopen kwartaal veel meer nieuwe abonnees bij dan verwacht. Netflix heeft het ”delen van een abonnement” een stuk lastiger gemaakt.  Een slimme zet. In de grafiek zie je ook hier het spel met de bollingerband.

NETFLIX (dag)

Waar bij de AEX de gehele jaarwinst nagenoeg weg is, is dat bij de NASDAQ niet het geval. Na een ijzersterk 1e half jaar is het de afgelopen maanden de tijd voor een correctie. Het kritieke niveau om neerwaarts af te glijden is nog net niet bereikt. Details bespreken we zoals altijd op de vip-chat.

NASDAQ (dag)

 

Een drukke cijferweek ligt voor ons.

Resultaten komende week

De laatste maanden van het jaar zullen zeker niet saai worden voor de markten! Dat is voor ons de reden om een leuke aanbieding te geven voor de vip-service van optietrading.

AANBIEDING

Als je een maand abonnement op onze vip-service neemt, dan laten we het abonnement lopen tot het eind van dit jaar. Dat betekent dus ruim 50% korting! Alle info over onze vip-service zie je hieronder.

De VIP service van optietrading

 

Tot ziens op onze chat en anders, een goede week gewenst!

Rene vd Vondervoort