Bodem gezet? Oppassen geblazen!

Is de bodem op de beurzen gezet? Het sentiment wordt er niet beter op. Beleggers zijn nerveus. De angst overheerst. Hoe kan dat nou? De meest positieve maanden van het jaar komen er immers aan!  

Is de bodem gezet?

Beleggers hebben nog geen zin  om weer massaal in aandelen te stappen. De angst zit er behoorlijk in. Het cijferseizoen is in volle gang. Soms leidt dit tot forse stijgingen. maar we zien ook grote uitglijders. Zelfs bij goede resultaten. Het gaat niet zozeer om de resultaten, beleggers kijken meer naar de outlook van de bedrijven. En daar zie je veelal terughoudendheid.

fear & Greed

De Fear & Greed-index noteert met een huidige stand van 24 punten nipt op een extreme fear-stand. Maar kan nog veel lager. In maart 2020 stond deze indicator een week lang op het niveau van 1 (!!!). Maar ja, maart 2020.. Toen verging de wereld, waren de wegen verlaten, stond de olieprijs negatief, stond de spaarrente negatief. en was iedereen ziek, zwak en misselijk. Inmiddels is alles anders.

bodem

NASDAQ

De situatie is afgelopen week verslechterd op de beurzen. Zie hieronder de leider, de NASDAQ. Afgelopen 4 maanden was er steun bij die groene lijn. Die lijn gaf afgelopen week geen steun meer. Dit kan 2 dingen betekenen: OF er komt een zwakke periode aan OF het is een valse uitbraak omlaag.

BITCOIN

Beleggers zoeken de veilige haven op. Goud doet het goed. Maar ook de BITCOIN lijkt bezig met de volgende bull-run. Waar de bitcoin in 2022 de nasdaq omlaag volgde, zien we dat die verkoopdruk dit jaar (tot nu toe) wegblijft. Of het komt nog (met vertraging) OF de BTC gaat komende tijd een poging wagen om weer naar veel hogere koersen te klimmen.

OLIE

Achteraf is alles gemakkelijk. En achteraf vragen jij en ik ons af waarom we in maart 2020 niet vol long in olie zijn gegaan. Maar ja, toen hadden we waarschijnlijk andere prioriteiten. De olieprijs houdt zich trouwens redelijk rustig sinds de oorlog in Israël is begonnen.  Het houdt beleggers wel bezig wanneer de boel zal gaan escaleren.

Google

De winst van afgelopen maanden is deze week geheel verdampt. De resultaten vielen niet goed. Wegwezen!

NETFLIX

Bij Netflix vielen de resultaten juist wel goed. Het gap welke na de resultaten werd achtergelaten is nog niet gedicht. Wel zie je dat de afgelopen dagen niet meer sterk waren. De kopers zijn er even klaar mee.

Meta

De resultaten van META waren zeer goed. En toch zakte het aandeel stevig na de resultaten. Ook zie je het spel met de bollingerband. Dit jaar was het aandeel nooit langer dan 1 dag achter elkaar onder de band. Ook dit keer niet. Na de zwakke sessie van donderdag eindigde META de week weer binnen de band.

Conclusie

De maand oktober zit er bijna op. Tot nu toe is het een zwakke beursmaand. Afgelopen week was ook weer veel zwakte te zien. Trendmatig ziet het er niet best uit bij de leider. Dat belooft nog niet veel positiefs voor de overige beurzen. Tenzij het een bear-trap is.  Dat kan, maar daar mag je nooit bij voorbaat van uitgaan.

Met onze beleggingen zijn we trendvolgend, niet trend-voorspellend. Een groot verschil!

Sinds we begin vorig jaar zijn gestart met de nieuwe methodiek gaan de beleggingen naar alle tevredenheid. We traden kleine, maar ook (zeer) grote portefeuille. De rendementen zijn in orde.

Als je het leuk vindt om tot het eind van het jaar mee te lezen/handelen op onze chat, dan kan dat. Neem een maandabonnement en we laten het lopen tot het eind van het jaar. 50% korting dus! Meedoen is lucratiever dan niet meedoen!

De VIP service van optietrading

Een goede handelsweek gewenst!

Rene