De wederopstanding van fintech ADYEN

We hebben het aandeel ADYEN afgelopen jaren vaak besproken op de chat. Een bedrijf waar je ruim 200 keer de winst betaalt is veel te duur. Na de 80% crash die beleggers beleefden, was er deze week een wederopstanding van het aandeel. En hoe! 

Adyen in het nieuws

Analisten en beleggers mochten  bij een speciale beleggersdag in San Francisco vragen stellen aan de leiding van het bedrijf.  Het verhaal  waar ADYEN mee kwam was dat een omzetgroei van meer dan 35% verleden tijd is. Een omzetstijging van 20 tot 30% is realistischer. In het derde kwartaal steeg de omzet van Adyen met (slechts) 22 procent.  Het bedrijf moet het in de Verenigde Staten onder meer opnemen tegen het Amerikaanse Stripe en tegen Paypal, dat vergelijkbare diensten goedkoper aanbiedt.

Nieuws wat niet al te best is, zou je denken. Nou, DIE gedachtegang was fouDT. Beleggers waren compleet door het dolle na het nieuws. Het aandeel ADYEN schoot omhoog toen de volgende dag de handel werd hervat.

LEES DIT ARTIKEL OVER ADYEN

€200 erbij in 1 dag (38%) is natuurlijk enorm. Maar dan moeten we het ook relativeren. Er is nog een lange weg te gaan voor veel beleggers (die vergeten zijn winst te nemen in het topjaar 2021). Het aandeel koerste op de top boven de € 2800,-

 

Na 2 weken loodrecht stijgen op wallstreet, blijven beleggers terughoudend. De angst zit er blijkbaar nog altijd in. De fear & greed-index blijft doodleuk op fear staan.

Fear & Greed

Eindejaarsrally?

Nu de beurzen afgelopen weken hard zijn gestegen, kun je je afvragen of de eindejaarsrally definitief is begonnen.   Volgens de tellingen van Elliot wave moet er namelijk nog een MELT-UP komen voordat de beurzen volgend jaar crashen.

 

De maatgevende S&p500 zal komende week wellicht uitsluitsel geven of er een opwaartse uitbraak komt. Op dit moment is het dalingspatroon wat 4 maanden geleden startte nog in tact.

S&P500

De dow jones laat precies hetzelfde beeld zien als de S&P500.

Dow Jones

 

De leider geeft het goede voorbeeld. De NASDAQ is vrijdagavond duidelijk WEL uitgebroken. Dit is een uitermate positief signaal. Dit kan verschillende dingen betekenen. Het KAN een bulltrap zijn, maar dan moet de index snel weer terugvallen. Maar het kan ook goed wel een valide uitbraak zijn. dat zou betekenen dat de beurzen komende weken nog veel hoger gaan. Het kan ook zijn dat de uitbraak eerst teruggetest gaat worden om vervolgens de eindejaarrally te starten. Afwachten wat het wordt.

NASDAQ

Over de BITCOIN is er alleen maar positief nieuws. De ene na de andere vermogensbeheerder wil een ETF op de BTC starten.   Veel vraag, weinig aanbod, de koers wil wel omhoog. Het vertrouwen is er!

BITCOIN

De DAX en ook de AEX liggen er nog niet zo sterk bij. Beide indices hebben een iets ander patroon dan Wallstreet.  Een val uit een stijgende wig en (veel) te weinig kracht om weer een positieve trend te laten zien. Die overtuiging is er nog NIET. Wat niet is, kan nog komen. ALS Wallstreet wil, kan Europa echt niet achterblijven. Komende week hebben we een grote expiratieweek op alle beurzen. Wellicht is er de duidelijkheid die je wilt hebben.

DAX

De AEX heeft ook die val uit de wig met sindsdien kwakkelen.  De AEX deed het afgelopen week een stuk beter dan de DAX. De reden daarvan is hierboven besproken. Alleen ADYEN zorgde al voor +10 AEX punten afgelopen donderdag. Het KAN dus heel goed zijn dat de daling helemaal klaar is voor dit jaar en dat we komende weken/maand een sterke verdere stijging krijgen, maar het is nog niet eenduidig. De NASDAQ is uitgebroken, de rest nog niet.

AEX

 

Vind je het leuk om met ons live mee te lezen/traden? Dat kan!

De VIP service van optietrading

Een goede handelsweek gewenst!

Rene