Adempauze voor de beurzen

Afgelopen 3 weken zijn de beurzen in Europa en op Wallstreet hard gestegen.  De daling van de 3 maanden ervoor wordt in sneltreinvaart weer teruggedraaid. Er lijkt nu wel even een adempauze nodig.

Adempauze lijkt nodig

Greed is back!

Afgelopen weken bleef de fear & Greed index op fear staan. Inmiddels is dat veranderd in greed.

 

In de update van vorig weekend, lieten we al zien dat de NASDAQ opwaarts was uitgebroken. De kans was daarmee groot dat de overige beurzen ook zouden gaan uitbreken. Dat is afgelopen week dan ook gebeurd. Inmiddels is de NASDAQ weer aanbeland bij de top van het jaar. De handel lijkt die bovenkant te willen respecteren als weerstand. De bovenkant van de bollingerband is bereikt en de stoch RSI staat zwaar overbought. Even een adempauze lijkt wel waarschijnlijk.

NASDAQ

De opwaartse uitbraak vond afgelopen week plaats bij de S&P500.  Een sterk en bullish signaal. Maar ook hier lijkt er wat weerstand op te doemen waarmee de kans op tijdelijke pas op de plaats toeneemt.

S&P500

Exact hetzelfde beeld laat ook de dow jones zien. Met een zeer sterke candle zagen we de opwaartse uitbraak boven de groene weerstandslijn. De laatste dagen van de week was er al een pas op de plaats zichtbaar. Ook als je bullish bent wacht je even met instappen tot er een terugslagje heeft plaatsgevonden.

Sinds de bodem van een jaar geleden, laat de aex een interessant patroon zien.  Er staat een grote stijgende wig. Die is neerwaarts verlaten. Afgelopen week zagen we de ultieme terugtest van deze wig.  Weerstand dus. We kunnen er een lang verhaal van maken, maar ook hier lijkt het erop dat er eerst een pas op de plaats of terugslag(je) gaat komen.

AEX

De grootte van deze terugslag of adempauze zal dan weer veel zeggen over het vervolg. Hoe milder de terugslag, hoe bullisher het vervolg. Dat de beurzen later dit jaar nog een stuk hoger zullen gaan lijkt waarschijnlijk, maar eerst even dimmen.

 

Volgend weekend verschijnt er geen nieuwe update online, in verband met de nieuwe masterclass opties die dan op het programma staat.

Deze cursus zal wat afwijken van de vorige, we gaan dit keer als extraatje live een interessante aandelen-optieportefeuille  bespreken met de strategieën die we toepassen op deze portefeuille.

Een nieuwe optiecursus, komt u ook?

 

Een goede handelsweek gewenst!

Rene