De rente is weer hard aan het dalen!

De beursmaand november was fantastisch. De rente en de olieprijs zakken stevig. Beurzen wisten er wel raad mee. Verschillende indices gaan loodrecht. Loodrecht, nou dan weet je het wel weer. 

De rente zakt stevig

De 10-jaars rente in de V.S. stond een maand geleden nog op 5%. De daling die nu bezig is, is spectaculair te noemen. De rente staat nu op 4.19%.

 

Ook de rente in Europa is hard aan het zakken. Hieronder de 10-jaarsrente in Duitsland.

Olieprijs

De grote inflatie-aanjager de olieprijs is hard aan het dalen. Dit past niet bij een oorlog in het Midden Oosten, maar dit past wel bij een aanstaande recessie.

VIX

De handel prijst geen grote beweging meer in. De volatility index VIX blijft op een zeer laag niveau hangen. Opties zijn goedkoop.

AEX

De beurzen hadden een ijzersterke maand november. Ook december is opperbest begonnen. De MACD krult wel naar verkopen..

DAX

Nog een klein sprintje en dan noteert de DAX alweer op haar hoogste stand ooit. Knallen terwijl  Europa al het hele jaar in recessie zit. Bij een recessie horen geen hoogste standen ooit. Maar dit keer wel.

META

Over verkoopsignalen gesproken, op de NASDAQ beginnen sommige fondsen te draaien.  hier  META

NETFLIX

En NFLX heeft zn draaimomentje ook gevonden.

NASDAQ

De NASDAQ gaat de laatste weken opvallend zijwaarts. De indicatoren zeggen dat het momentum  aan het verzwakken is. In tegenstelling tot de overige beurzen, maakt de NASDAQ dus al 2 weken wel een duidelijke pas op de plaats.

Dow Jones

Als laatste grafiek laat ik die van de dow jones zien. Die gaat inmiddels loodrecht. Na loodrecht komt bijna altijd een grotere beweging de andere kant op. Maar ja, einde jaar. Daling aanstaande? Ga iemand anders voor de gek houden!

Conclusie

De maand november was geweldig voor de beurzen. Alleen de leider, de NASDAQ blijft de laatste weken achter.  De eerste verkoopsignalen komen eraan bij die aandelen. Op de AEX, DAX en dow jones zit er nog nergens een vlieg in de soep. Die trends zijn nog strak stijgend.

Mededeling:

Dit was de laatste update van dit jaar die online wordt geplaatst.

Voor de betalende abonnees verandert er niets, Zij blijven dagelijks mails en tips op de chat ontvangen.  Heb je interesse in een abonnement? Kijk dan even hier

De VIP service van optietrading

Tot ziens op de chat van optietrading, en anders: fijne feestdagen!

Rene vd Vondervoort