Beurzen starten het nieuwe jaar zwak

Het nieuwe jaar is slecht begonnen op de financiële markten. Na 8-9 groene weken eind vorig jaar zagen we de 1e week van januari warempel een rode week-candle. Beleggers nemen wat winsten op de loodrechte stijging van eind 2023. De hamvraag is natuurlijk: what’s next?

Beurzen starten zwak in 2024

De laatste weken van 2023 was voor de AEX feitelijk al toppend.  Maar afgelopen week was het verkoopsignaal er duidelijk. De middellijn van de bollingerband gaf geen steun meer. De AEX zakte an het eind van de week meteen maar naar de onderkant van de band. Om daar steun te vinden.

De DAX deed precies hetzelfde.  Eind vorig jaar al toppend, dit jaar onder de middellijn van de BollingerBand. En net als bij de AEX werd ook hier de onderkant bereikt.

Betekent dit dan nu dat de bodem er staat? Het zou kunnen, alleen kunnen we dat NU nog niet weten.  Bij een sterk stijgende trend kan de stoch RSI lange tijd overbought blijven staan. We zien nu een trenddraai down. Dan KAN die stoch RSI net zo goed lang onderin blijven staan. Hoeft niet, het KAN.

Hierboven zijn daggrafieken. Als we dan naar de weekgrafieken kijken, zien we een heel ander verhaal. Bodem? Of Top? Kies maar!

De service optietrading

In onze vip chatrooms bespreken we de hele dag de beurzen en de meest interessante aandelen van Wallstreet.

Voor het geld hoef je het niet te laten, een abonnement bij optietrading is bijna gratis!  (circa €2.-per dag) 

Als abonnee kun je de tips en adviezen krijgen die bij jou passen. Want iedere belegger is anders, en iedereen heeft dus ook een ander werkkapitaal en een andere portefeuille. Neem eens een kijkje in onze vip rooms? We traden kleine naar ook grote portefeuilles.  Je bepaalt altijd zelf of je meedoet met de trade.  Alle benodigde info staat hier:

Abonnementen

 

Een goede handelsweek!

 

Rene vd Vondervoort