De MELT-UP is in volle gang!

Na een aarzelende start van het jaar heerst er inmiddels euforie onder beleggers. Beurzen laten nieuwe all time highs zien.  De melt-UP is in volle gang! Er is nog geen signaal dat de stijging klaar is. OF… 

Melt-UP

Met name bij de AI-gerelateerde aandelen zien we enorme koopdrang bij beleggers. Het cijferseizoen is in volle gang en binnen de AEX kreeg ASML vleugels. Op wallstreet was het META die door het dak ging na presentatie van de resultaten,. De koersen stijgen momenteel veel harder dan de resultaten. De vooruitzichten zijn niet overal even goed, maar beleggers hebben de roze bril op. De Melt-up die je eens in een generatie ziet, is in volle gang!

ASML

Het grootste fonds binnen de AEX is ASML.  De totale marktwaarde van ASML is inmiddels de € 300 miljard gepasseerd. De resultaten van ASML waren zeer goed. De koers schoot omhoog. Het dipje van 2022 is inmiddels meer dan goed gemaakt. Een nieuwe hoogste stand ooit zien we op de borden. De koersdoelverhogingen naar boven de € 1.000 vliegen je om de oren.

Verschillende aandelen binnen de NASDAQ gaan al loodrecht nog voordat de resultaten worden gepresenteerd. Komende week komt farmaceut Eli Lilly met de resultaten, maar beleggers kunnen er niet op wachten. Door deze stijging (en de daling van TESLA afgelopen maand), is LLY inmiddels groter dan TESLA qua marktwaarde.

Eli Lilly

Hetzelfde geldt voor NVDIA, die pas over 3 weken met resultaten komt. De koers gaat elke dag 1-2% omhoog. Sinds begin dit jaar.

NVDIA

META spant toch wel de kroon dit jaar. Prima resultaten en dito vooruitzichten. Maar de koers stijgt veel harder dan de resultaten. Loodrecht.

META

NVDA moet dus nog komen met de resultaten, de resultaten van de overige grote spelers zijn inmiddels bekend.

Wat er NA een melt up gebeurt, is niet mals. Dat weten we. Loodrecht stijgen, daarna jarenlang dood geld.  Seen that before. Ook binnen de AEX. Vraag KPN, Vraag Aegon.  Eerst feest, dan de kater. AEGON was het best presterende aandelen van de jaren 90. Hiep hiep!

AEGON

Ja maar, ja maar, dit keer is het anders! Toch?

Niemand kan de toekomst met 100% zekerheid voorspellen, wij ook niet.  Wat we wel kunnen doen, is onze verwachting uitspreken over de nabije toekomst. Doe ermee wat je wilt!

Trade what you see, not what you think!

 

Als je het leuk vindt om komende tijd samen met ons te traden, dan kan dat, bijna gratis zelfs!

AANBIEDING!

Als je een maandabonnement VIP neemt, krijg je er 2 weken gratis bij!

De tarieven staan hier

De VIP service van optietrading

 

Een succesvolle handelsweek gewenst!

Rene