Beleggers worden steeds enthousiaster!

Na een terughoudende start van het nieuwe jaar worden beleggers met de dag enthousiaster. Met name de DAX gaat steeds sneller omhoog. Bijna dagelijks zijn we getuige van nieuwe hoogste standen ooit. What could go wrong?

Enthousiasme bij beleggers

De terughoudendheid die we aan het begin van het jaar zagen, maakt plaats voor enthousiasme, en zelfs euforie.  Beurzen doen het opperbest. De volatilty index zakte afgelopen week weer naar de bodem. De handel prijst geen grote beweging down meer in. Opties zijn goedkoop.

VIX

De Fear & Greed index staat continue op extreme greed.

 

De Duitse beurs DAX doet het erg sterk dit jaar. De stijging gaat steeds sneller. We hebben te maken met een ijzersterkte cyclus.

DAX

In de weg omhoog laten de beurzen gaten achter. Kopers hebben haast. De AEX is de laatste weken echter niet zo sterk als de DAX. Waar de dax dagelijks door blijft stijgen, doet de AEX dat niet. Er is een zijwaarts verloop tussen de lijntjes.

AEX

De NASDAQ was even uit het stijgend kanaal gezakt, maar de cijfers van NVDIA zorgden ervoor dat dit een false move bleek. Ofwel, de index is weer terug in het stijgend kanaal en sloot vrijdag weer op een nieuwe hoogste stand ooit.

NASDAQ

De Sp500 doet hetzelfde. Een nieuwe high plaatsen. Wat het nu wel interessant maakt, is dat er een 5-wave UP afgerond KAN zijn,.  We weten dat nu nog niet zeker, maar maak je borst maar nat als het wel het geval is.

S&p500

De stijging op de beurzen komt voornamelijk door de aanhoudende loodrechte stijging van de Magnificent 7

 

De huidige cyclus is ijzersterk. Zo sterk, dat we dergelijke aanhoudende stijging afgelopen 50 jaar niet hebben gezien!

Bovenstaande wil niet zeggen dat het nu wel MOET draaien, want dat is natuurlijk niet. Het wil wel zeggen dat we te maken hebben met een extreme situatie.

Conclusie

Wat we al lange tijd zien, geldt nog steeds. Alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, is gewild op de beurs. Er is geen tijd voor correcties, kopers zijn nog altijd niet klaar. De huidige cyclus is extreem bullish.  De aanstaande correctie zal weer veel zeggen over het vervolg. Hoe milder deze correctie, hoe bullisher het vervolg!

Tot ziens op de VIP-chat en anders, een goede handelsweek gewenst!

Rene vd Vondervoort